Web Analytics
scris marți, 21.12.2021

Salariații OMV PETROM protestează în toată țara, inclusiv în Pitești, împotriva noilor propuneri salariale

Salariații OMV PETROM protestează în toată țara, inclusiv în Pitești, împotriva noilor propuneri salariale

Câteva sute de salariați OMV Petrom vor picheta mâine, 22 decembrie 2021, între orele 10 și 12, sediul central Petrom City din București și sediile asset-urilor OMV Petrom din Suplacu de Barcău, Pitești, Ploiești, Buzău, Constanța, precum și Rafinăria Petrobrazi. Salariații sunt nemulțumiți de oferta făcută de companie în cadrul negocierilor noului Contract Colectiv de Muncă, care este deconectată de evoluția costurilor.

Citește și: La înmormântarea omului de afaceri Laurențiu Floroiu, fost preot, nu au bătut clopotele iar preoții nu i-au rostit numele

Aceste proteste au loc în contextul exploziei prețurilor la energie, gaze, combustibil și alimente, precum și al inflației galopante, estimată de autorități că va trece de pragul de 8%. Membrii de sindicat vor să se asigure că OMV Petrom va arăta cu adevărat că își respectă angajații și că dorește să evite ca aceștia să fie privați de protecția unui Contract Colectiv de Muncă care expiră în doar câteva zile, la data de 31.12.2021.

„Astăzi, 22 decembrie, o zi cu însemnătate deosebită pentru libertatea și drepturile românilor, ieșim în stradă pentru a ne face auzită vocea. Vrem să fim respectați, să ni se recunoască munca asiduă, să ni se coreleze veniturile cu munca depusă și cu profitul generat. Vrem un Contract Colectiv de Muncă care să fie o garanție a drepturilor echitabile și cerem o creștere a salariului care cel puțin să mențină puterea de cumpărare”, declară Costin Voicu, lider Sindicatul Național Petrom.

Printre nemulțumirile salariaților care au determinat aceste proteste se numără oferta jignitoare propusă pentru evoluția viitoare a veniturilor, sub rata estimată a inflației, neplata miilor de ore suplimentare, lipsa compensațiilor pentru cheltuielile din ce în ce mai mari generate de munca de acasă. Prin această ofertă OMV Petrom desconsideră aportul salariaților la consolidarea poziției de lider al companiei în industria de profil și la dublarea profitului pe primele 9 luni ale anului în curs, conform ultimelor raportări.

Citește și: Alina Gorghiu susține că Legea certificatului verde ar trebui adoptată în Parlament

„Este aproape ca și cum compania ne râde în față: se raportează dublări ale profitului, iar în documentele publice declară că sunt hotărâți să contribuie la obiectivul ONU pentru bunăstare și sănătate. În același timp, angajații nu au parte de creșteri reale salariale”, declară Manuel Chejnoiu, vicepreședinte al Sindicatului Național Petrom.

Numărul participanților la pichetări este limitat de legile în vigoare și întregul program de proteste este adaptat reglementărilor și recomandărilor generate de contextul creat de pandemie, protecția și siguranța participanților fiind prioritare. Acțiunile vor continua până la soluționarea solicitărilor.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită