Web Analytics

S-a încheiat primul curs de persană la Biblioteca Judeţeană

de | 26.06.2013 19:44 | Cultură

Săptămâna trecută, la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş, s-a desfăşurat festivitatea de încheiere a primului curs de „Limbă persană şi civilizaţie orientală”.
În cadrul acestui curs gratuit, organizat pe parcursul a patru luni, pentru buna însuşire a limbii persane contemporane, profesorul Mihai Cernătescu le-a predat cursanţilor noţiuni introductive, legate de fonetică şi ortografie, dar le-a şi prezentat o parte a culturii şi civilizaţiei iraniene. Limba persană, cunoscută şi ca farsi, este o limbă indo-europeană vorbită în Sudul şi Centrul Asiei şi este una dintre limbile principale ale culturii islamice asiatice.
La această festivitate de premiere, a fost prezent şi Manouchehr Joukar, profesor doctor de limbă persană la Universitatea din Bucureşti şi unul din promotorii culturii persane în România. Acesta a prezentat salutul Excelenţei Sale Bahador Amimian Jazi, Ambasadorul Republicii Islamice Iran în România, şi a precizat că este bucuros că-şi poate reprezenta ţara în acest fel şi crede că „prin cărţi şi bilioteci putem ajuta apropierea popoarelor”, fiind în acelaşi timp convins că vor mai avea loc astfel de colaborări culturale, deoarece iranienii iubesc România. Miruna Matei

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii