Web Analytics

S-a inaugurat noul sistem de alimentare cu apă din comuna Șuici

de | 14.04.2022 19:48 | Actualitate, Politica si Administratie

Astăzi a fost inaugurat oficial noul sistem de alimentare cu apă din comuna Șuici, sat Valea Calului. 60 de gospodării din acest sat au acum apă potabilă la robinet, prin proiectul “Sistem centralizat de alimentare cu apă în satul Valea Calului din comuna Șuici”, finanțat prin PNDL II. Din partea Consiliului Județean Argeș, la eveniment a participat vicepreședinte Adrian Dumitru Bughiu. Consiliul Județean Argeș a susținut realizarea proiectului alocând peste 504.000 lei (5 miliarde lei vechi) pentru cofinanțare, de la implementare până în prezent. Comuna Șuici are aproape 50 de kilometri de rețea de apă potabilă, la care sunt branșate peste 700 de gospodării.

Citește și Femeie reținută de polițiști pentru șantaj

”Vreau să mulțumesc Bunului Dumnezeu că am putut să realizăm acest obiectiv, care era mai mult decât necesar. Mulțumesc pentru susținere și implicare Consiliului Județean Argeș, parlamentarilor argeșeni, dar mai ales cetățenilor comunei. Valoarea investiției este de 1.950.000  lei, fără TVA, (19,5 miliarde lei vechi). Avem un număr de 60 de gospodării branșate, iar bazinul are o capacitate de 100 mc. Îmi doresc ca pe viitor să mai avem și alte obiective pentru satul Valea Calului și pentru comuna noastră”, a spus Constantin Iatagan, primarul comuna Șuici.

”Succesul unui proiect constă într-o muncă de echipă, fie că vorbim de Consiliul Județean, de parlamentari, de Consiliul Local, fie de cei care au asigurat asistență și consiliere proiectului. Noi, Consiliul Județean Argeș, vom continua proiectele pentru Șuici. Ca și Consiliu Județean avem două obiective de infrastructură foarte importante depuse prin Programul “Anghel Saligny”, „Modernizare DJ 704 G Cicăneşti – Şuici (DJ 703H ), Km, L=3,903 Km” și “Modernizare DJ 703G Şuici (DJ 703H) – Ianculeşti – lim. jud. Vâlcea, L=2,921 Km”, cu șanse de finanțare. Să sperăm că până la finalul mandatului vom reuși să ducem la îndeplinire și aceste proiecte. Vor urma și alte proiecte aici la Șuici, bineînțeles cu ajutorul dlui primar Iatagan care, alături de colegii din Consiliul Local, dă dovadă de inspirație și de dăruire pentru comunitate”, a spus și Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș. 

Doar în acest an, Consiliul Județean Argeș a alocat pentru proiectele aflate în implementare în comuna Șuici peste 504.000 lei, pentru proiectul privind alimentarea cu apă în satul Valea Calului, pentru modernizare drumuri în satele Șuici și Rudeni, pentru grădinița cu program prelungit și After – School. 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *