Web Analytics

S-a dat startul ediţiei a II-a a concursului „Bătălia cărţilor”, la Biblioteca Judeţeană

de | 16.04.2015 20:26 | Cultură

Miercuri, 8 aprilie, Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș a organizat evenimentul de lansare a celei de a doua ediții a concursului național de lectură „Bătălia cărților”, care are ca scop stimularea lecturii în rândul copiilor și adolescenților. Concursul, care se va derula în perioada aprilie-octombrie 2015, este structurat pe două categorii de vârstă: 11-13 ani și 14-18 ani.

În deschiderea evenimentului, Mihaela Voinicu, directorul-adjunct al Bibliotecii Județene Argeș și coordonatorul acestui proiect, a transmis copiilor prezenți în sală îndemnul de a participa la cea de-a doua ediție a concursului „Bătălia cărților”: „Este un proiect pe care am încercat să-l facem cât mai plăcut și mai atrăgător. În esență, în acest concurs este vorba de cărți. Mesajul nostru este acela de a citi. De ce să citiți? Pentru că numai citind veți afla mai multe lucruri despre anumite idei, fapte, evenimente, și, mai ales, vă puteți dezvolta propriile argumente în vederea susținerii unor opinii, a diferențierii binelui de rău și a asumării alegerilor în viață”.

Octavian Sachelarie: „Fără lectură nu se poate”

Managerul bibliotecii, Octavian Mihail Sachelarie, a accentuat ideea necesității lecturii în procesul de formare și educare a tinerilor: „Lectura trebuie să devină o obișnuință în viața tinerilor, pentru că numai astfel se poate forma o pregătire temeinică și se poate lărgi orizontul de cunoaștere. În timp, lectura devine o pasiune și o stare de viață. Fără lectură nu se poate. Participând la acest concurs, toți veți fi câștigători, pentru că veți afla ce înseamnă cunoașterea adevărată”.
Cele două câștigătoare ale primei ediții a concursului „Bătălia cărților” au împărtășit publicului prezent câteva impresii despre experiența lor în calitate de participante la acest concurs: „M-am decis să particip la acest concurs cu scopul de a citi cărți. Prin  acest concurs vă puteți îmbogăți cunoștințele și veți învăța cum să vă stăpâniți emoțiile. Aici, am găsit cartea mea de suflet. Fiecare carte citită este o cărămidă pe care o adăugați fundației și formației voastre” (Bianca Lăducă, câștigătoare la categoria 14-18 ani); „Pasiunea mea este lectura. În acest concurs, am trăit alături de personaje și am găsit satisfacții alături de ei. Voi citi cu mare interes cărțile acestei ediții, pentru că doresc să le descopăr și pe acestea” (Lavinia Muzura, câștigătoare la categoria 11-13 ani)”.
În cadrul acestui eveniment, a avut loc și finala concursului „Citește, imaginează și desenează!”, lansat de Secția Tinerilor cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții pentru Copii (2 aprilie). În cadrul acestui concurs, copiii au avut de realizat designul coperților cărților preferate. Toți participanții la acest concurs au primit diplome din partea managerului instituției, Octavian Mihail Sachelarie, iar câștigătorii au primit premii constând în cărți.
Premianții acestui concurs au fost desemnați următorii elevi: Alexandra Mihaela Ilie (Premiul I), Ana Maria Uleanu (Premiul II), Valentin Litră și Chirculescu Paul (Premiul III).
La finalul evenimentului, elevii Cursului de limba franceză, pregătiți de bibliotecara Ramona Postu, au încântat publicul cu un moment artistic care a constat în punerea în scenă a mai multor fragmente din piesa de teatru „Un pedagog de școală nouă”, de I. L. Caragiale.
Sabina Busuioc

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii