Web Analytics

Ruşinea din meciul cu Dinamo, comentată de fostele glorii alb-violete

de | 31.05.2023 12:51 | Actualitate, Home, Sport

În anul 1979, FC Argeș câștiga pe terenul lui Dinamo și își adjudeca al doilea titlu de campioană. Acum, după 44 de ani, la barajul de promovare/menținere în Liga I soarta a făcut ca alb-violeții să întâlnească tot pe Dinamo, iar după meciul tur câștigat de alb-roșii cu un incredibil 6-1, sunt aproape retrogradați în liga secundă. În acest context am întrebat fostele glorii alb-violete unde s-a greșit și ce este de făcut în continuare. Iată ce ne-au declarat Marin Radu II, Aurel Ancuța, Viorel Moiceanu, Augustin Eduard, Vasile Stan, Daniel Ionașcu, Mihai Zamfir, Doru Toma și Gheorghe Cristian.

„E urât rău de tot să fie umilită așa o echipă de tradiție în fotbalul românesc”

Marin Radu II (foto sus): ”Sunt mulți ani de la performanța Argeșului din anul 1979… Cele două cluburi nu mai au nici sportivii respectivi, nici puterea pe care o aveau odată, parcă acum este interesul, așa, mai scăzut. Acum este prea târziu de făcut ceva la FC Argeș! Ce să mai faci? Este urât rău de tot să fie umilită așa o echipă de tradiție în fotbalul românesc pentru noi care trăim aici, care am trăit pentru FC Argeș și trăim pentru FC Argeș. Să ajungi în situația asta… E păcat! Vina se împarte, dar până la urmă nu joacă cei din afara terenului. Fotbaliștii sunt răspunzători, după părerea mea. Este un rezultat greu de întors; dacă era o diferență de două-trei goluri, parcă mai puteai să speri, dar la 6-1… Jocul de fotbal este imprevizibil întotdeauna și poate, printr-o supermobilizare, cine știe ce se poate întâmpla”.

„Nu credeam nici în cele mai rele vise că se va întâmpla să pierdem cu 6-1”

Aurel Ancuța: „Nu mai avem fotbal, nu mai avem jucătorii noștri, avem numai mercenari. Copiii noștri pe care îi creștem la Centru îi vindem și nu le dăm șansa de a juca. Asta e! După părerea mea, Dinamo este sub noi ca valoare, dar asta e… Nu credeam nici în cele mai rele vise că se va întâmpla să pierdem cu 6-1. Am zic că cel mai rău plecăm cu un meci nul de acolo, dar s-a văzut, într-adevăr, lipsa de valoare. Fără motivație, fără angajament, nimic… Trebuie să se facă ceva. Nu sunt răutăcios să zic că toată conducerea ar trebui schimbată, dar până la urmă trebuie să se facă o remaniere, pentru că, altfel, nu se mai poate. Trebuie să avem jucătorii noștri români, piteșteni, care știu de unde au plecat și știu ce înseamnă FC Argeș. Pe ăștia care sunt, în afară de banii care să le intre pe carduri, altceva nu îi interesează, nu știu istoria lui FC Argeș, ca să respecte clubul. De aici pleacă totul… Nu mai e nimic de zis. E păcat că o luăm iar de la capăt cu Liga a doua… E rușinos!”.

„De sus în jos toți trebuie schimbați. Trebuie să facem o echipă a piteștenilor”

Viorel Moiceanu: „În 1979, echipa era înconjurată de oameni care voiau ceva de la această echipă, oameni care iubeau fotbalul… Asta cred că le lipsește în ziua de astăzi, pentru că s-au făcut atâtea transferuri, am adus niște antrenori care nu știu care e valoarea și care cred că nu au valoare și, din cauza aceasta, am ajuns în situația asta. L-am avut pe Malele, îl avem pe Garita… Cu un singur jucător, cu o singură floare nu se face primăvară… Constatarea mea este că nu avem o echipă echilibrată, suntem în urmă cu câțiva ani. Nu avem echipă și cred că Bogdan Vintilă a greșit în alcătuirea echipei. Am avut o echipă de gunoiași, adică Liga a patra e prea mult pentru ce au arătat cu Dinamo. De sus în jos toți trebuie schimbați la FC Argeș. Trebuie să facem o echipă a piteștenilor, a județului, a românilor. Nu avem ce să căutăm cu aceste elemente de culoare care nu fac decât scandaluri. Înaintea meciului au fost reproșuri foarte mari, străinii contra români… Eu sunt de părere că toți cei care sunt acolo în cadrul clubului să plece, pentru că nu are rost să-i dea afară cineva. Vrem oameni adevărați care vor să facă ceva pentru fotbalul piteștean, oameni care știu fotbalul, oameni care au făcut fotbal”.

Citește și Viorel Tudose, sponsorul principal de la FC Argeş, este optimist: „Diferenţa dintre Liga I şi Liga a II-a îşi va spune cuvântul, adică FC Argeş va câştiga barajul cu Dinamo”

„Când sunt mai mulți jucători străini la o echipă am impresia că ăia trăiesc în lumea lor”

Augustin Eduard: „În opinia mea, când sunt mai mulți jucători străini la o echipă am impresia că ăia trăiesc în lumea lor. Ei joacă pentru bani, le iese, bine, nu le iese, pleacă în altă parte. Asta înseamnă să nu fi crescut și jucat la un club de mic copil, ca să îi știi istoria, să pui suflet, să tragi cu clubul acela, că este din orașul tău. Acesta este riscul aducerii jucătorilor străini și aici se rupe unitatea de grup. Trebuie să încercăm o minune, pentru că deocamdată nu s-a terminat. Mai este un meci de jucat și s-au mai văzut minuni. Mai departe de asta trebuie construită o echipă de jucători tineri cu ce avem în cadrul clubului, cu ce mai sunt împrumutați, deci să formăm o echipă tânără pentru viitor. Trebuie să o luăm de la capăt, pentru că așa este în viață, trebuie să avem putere să o luăm de la zero. Exemplul de urmat este Hagi, care, iată, cu jucători tineri a luat al doilea campionat”.

„Am o durere mare în suflet, pentru că această echipă nu merita să fie în halul în care a ajuns”

Vasile Stan: „Echipa noastră a avut, într-adevăr, niște evoluții fluctuante și datorită acestui fapt s-a ajuns în situația asta. Nu am de unde să știu eu ce s-a greșit și ce s-a întâmplat. Cei care au făcut parte și care fac parte din conducere trebuie să dea niște răspunsuri pentru ceea ce s-a întâmplat și ceea ce se întâmplă momentan la FC Argeș. Am o durere mare în suflet, pentru că această echipă nu merita să fie în halul în care a ajuns. Clubul acesta a avut niște performanțe și a făcut ca acest oraș să fie cunoscut în toată lumea. Țin minte că atunci când am jucat cu Real Madrid, Bernabeu nici nu știa unde este orașul Pitești, în ce țară este. Noi am făcut la momentul acela ca orașul să fie cunoscut și văd acum că unii oameni își bat joc de această echipă. Nu aș vrea să dau în primar, pentru că primarul și-a făcut datoria; sunt ceilalți care au fost colaterali”.

Citește și Dinamo a zdrobit-o pe FC Argeș. Scor ireal pe Arena Națională: 6-1

„Trebuie luat totul de la zero, cu oameni de fotbal, pentru că în Pitești sunt destui”

Daniel Ionașcu: „Explicația este că sunt oameni care nu cunosc fenomenul, oameni care au putere, care sunt implicați direct și care nu cer părerile oamenilor de fotbal. Sunt anumite persoane care vor să le facă pe toate singuri, dar nu se poate. În orice domeniu de activitate trebuie să ai oameni care se pricep la ramura respectivă. Cum e în România, toată lumea se pricepe la fotbal și iată că se văd rezultatele. Pe jucătorii străini nu îi interesează cine este FC Argeș, câștigă, nu câștigă. După barajul ăsta, care sunt, fiecare se urcă în avion și pleacă pe direcția lui. Sunt numai mercenari care nu au nicio treabă cu clubul FC Argeș. Ai încheiat un contract, merge contractul mai departe, nu merge, vrei să-l dai afară, îi reziliezi contractul și trebuie să-i dai banii pe contract și cu asta basta. Trebuie luat totul de la zero, cu oameni de fotbal, pentru că în Pitești sunt destui. În primul rând trebuie stabilit antrenorul principal, care împreună cu Răzvan Tunaru în fruntea unei comisii să facă lotul pentru campionatul viitor. Doare ce s-a întâmplat… Să ai în teren doar doi jucători români e strigător la cer, mai ales că Piteștiul a trăit cu jucători crescuți aici. Se digeră foarte greu asemenea aspecte și asemenea fapte”.

„Trebuie o nouă viziune la club, pentru că nu văd alte soluţii”

Mihai Zamfir: „La Centrul de copii și juniori au început greșelile… Nu vedeți că nu mai scoatem nimic? De asta ne-am lovit. De jucători aduși, care ați văzut cu câți am luat plasă. Nu vedeți că nu mai reușim să mai revenim în plutonul acela fruntaș? Ne chinuim an de an… Trebuie o nouă viziune la club, pentru că nu văd alte soluții”.

Citește și De la retrogradarea cu cătuşe, la cea cu căpuşe

„A fost dezastru, este ruşinos ce s-a întâmplat, dar sper să se găsească soluţii, dacă mai sunt, pentru retur”

Doru Toma: „Sunt multe lucruri care au dus la situația echipei de astăzi. Dinamo, o echipă tânără, lipsită de experiență, dar plină de efervescență, a câștigat. Trebuie să trecem mai departe peste acest adevărat coșmar, să învățăm din greșeli, să ni le asumăm, să începem să construim o echipă adevărată, o echipă frumoasă. A fost dezastru, este rușinos ce s-a întâmplat, dar sper să se găsească soluții, dacă mai sunt, pentru retur. Mulți dintre jucători cred că nu merită eforturile care s-au făcut pentru ei din partea conducerii. Este imposibil să câștigăm acum acest baraj, dar trebuie să credem și în minuni”.

„Nu cred că s-a întâmplat vreodată la un meci de asemenea importanţă să luăm atâtea goluri”.

Gheorghe Cristian: „Mai avem și momente din acestea delicate… Trebuie să jucăm, să joace FC Argeș așa cum a jucat Dinamo în tur. Sunt o grămadă de rezultate care au fost întoarse. Asta este singura șansă. Exact cum au jucat ei să jucăm și noi. Toată lumea să pună osul la bătaie și să joace. Să vedem ce se întâmplă după 90 de minute. Nu trebuie să ne plângem, că, la ce greșeli s-au făcut, nu ajungem nicăieri. Ștergem cu buretele meciul din tur și jucăm. Este însă groaznic de rușinos rezultatul meciului din tur. Nu cred că s-a întâmplat vreodată la un meci de asemenea importanță să luăm atâtea goluri”.

Citește și FC Argeș – Dinamo se joacă, sâmbătă, la Mioveni

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii