Web Analytics

Romii s-au arătat interesaţi de cursurile de florar-decorator şi lucrător în pensiune care se derulează în cadrul proiectului INTEGRO

de | 24.06.2015 20:24 | Politica si Administratie

În perioada 15 aprilie-11 iunie, în Argeș s-au derulat cursurile de limba română și matematică pentru membrii grupului țintă înscriși în cadrul proiectului INTEGRO, cursanții care au dat și un examen urmând să participe și la cursurile de meserii, respectiv florar-decorator și lucrător în pensiune. Un număr de 18 formatori, profesori de română, matematică și învățători au reîmprospătat memoria tinerilor dar și adulților romi din județul Argeș, în paralel, în spații anume destinate de la Vlădești, Cetățeni în Argeș și Vlădeni – Dâmbovița derulându-se activități socio-educative pentru copiii ai căror părinți s-au reîntors pe băncile școlii, ceea ce constituie o latură inovativă a proiectului POSDRU de formare profesională.
„Proiectul prin care romii din Muscel redescoperă tainele matematicii si limbii române va continua cu un  curs de inițiere într-o meserie, lucrător în pensiune și florar decorator. Am avut si sprijinul administrației locale în acest sens, al conducerii școlii care au pus școala și căminul la dispoziția membrilor grupului țintă. Felicitari cursanților, profesorilor si membrilor comisiei: domnului Marian Neagoe – referent asistentă grup țintă,  domnului Nichifor Bălan – managerul proiectului,  președintelui asociației Comunitatea Montană Iezer Muscel, Leonard Soare, conducerii asociației Excelenta Apulum, Instituției Prefectului judeţului Argeș, Asociației Pakiv Romania, asociației PROREG, asociației «Om pentru Om»”, a precizat expertul grup țintă Marius Liță. A.C. 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii