Web Analytics
scris miercuri, 01.03.2023

Românii, pe primul loc în UE la șpăgile date doctorilor. Ne mai miră asta?!

Date statistice europene arată că România este pe primul loc în UE la „atențiile” oferite medicilor de către pacienți. Ne mai miră asta sau nu, stimați cititori?

Românii, pe primul loc în UE la șpăgile date doctorilor. Ne mai miră asta?!

Citește și: Scandalul camerelor de luat vederi de la ATI Pitești ia amploare. „Pot fi descoperiți profesional”

Potrivit barometrului european, peste 18% dintre români spun că au oferit diferite atenții doctorilor atunci când au avut nevoie de îngrijiri medicale. Cu alte cuvinte, aproximativ unul din cinci români dă șpagă atunci când merge la spital sau la o altă unitate medicală.

Pacienții invocă și motivele pentru care dau atenții doctorilor: se tem că nu vor beneficia de anumite servicii medicale sau pentru că vor un tratament mai bun. Dar mai grav este când chiar doctorii condiționează actul medical de anumite sume sau atenții.

Tot din statistici reiese că românii au o mică încredere în sistemul medical din România. În acest sens, mai mulți medici au spus că practica șpăgii ar trebui să înceteze, având în vedere că în ultimii ani salariile doctorilor s-au dublat.

Chiar președintele Colegiului Medicilor a afirmat că pacienții nu trebuie să le ofere bani doctorilor pentru a beneficia de servicii medicale.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *