Web Analytics

Reprezentanţii Ministerului Dezvoltării au venit să vadă stadiul podului care face legătura între Mioveni şi Davideşti

de | 18.04.2024 12:20 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Secretarul de Stat Vlad Ștefan Niculae, din cadrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a făcut o vizită de lucru, luni, 15 aprilie, în județul Argeș, alături de Alexandru Stoica – secretar de stat și Dragoș Drăghescu – subsecretar de stat. I-au întâmpinat reprezentanții administrației locale ai orașului Mioveni, dar și președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, alături de administratorul public, Cristian Puiu.
Discuțiile despre stadiul investițiilor din fonduri nerambursabile aflate în derulare au avut loc pe șantierul noului pod de peste râul Argeșel, din Racovița, care va face legătura între orașul Mioveni și comuna Davidești.

„În prezent, constructorul a finalizat montarea tablierului metalic al podului, precum și o parte considerabilă a arcului metalic care va avea o înălțime de peste 35 metri. Podul face legătura între DN 73D și DC 85 și este realizat cu fonduri nerambursabile din bugetul C.N.I., în valoare de peste 19.000.000 lei. Unicitatea acestui pod constă în faptul că cele două benzi de circulație sunt prevăzute cu un sistem de degivrare autonom, montat în stratul de rulare. Astfel, în funcție de condițiile meteorologice, senzorii de temperatură și umiditate pornesc automat sistemul de dezgheţ, eliminând rapid poleiul ori acumulările de zăpadă”, a transmis Primăria Mioveni.
În prezent, la Mioveni se află în derulare șase proiecte finanțate de MDLPA din fonduri nerambursabile, trei fiind în diferite etape de execuție, iar trei în implementare.
M.S.

Citește și Marele premiu al etapei judeţene Argeş „Maratonul pentru Educaţie Antreprenorială” a fost adjudecatde echipa Colegiului Naţional ”Zinca Golescu”

Citește și Surprize pentru copii, la Simfonia Lalelelor

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *