Renault vinde 60% din acțiunile Uzinei Dacia!

de | 26.05.2022 10:24 | Actualitate, Economie

Renault este pregătit să renunțe până la 60% din acțiunile la divizia de motoare termice, care va include Uzina Mecanică de la Mioveni și activitățile legate de motoare termice ale Renault Technologie Roumanie, primind deja numeroase oferte “de parteneriat”, scrie profit.ro.

Potrivit News Europe, Renault a primit mai multe oferte de parteneriat pentru divizia responsabilă de motoare diesel şi benzină pe care o va înfiinţa alături de cea dedicată maşinilor electrice şi diviziei software.

Citește și: Uzina Dacia oprește din nou activitatea. Sunt afectate toate cele trei schimburi

Renault are în plan înfiinţarea a două divizii – una pentru maşini electrice în Franţa şi una dedicată motoarelor termice pentru diviziile din afara Franţei. Sursele citate de Automotive News Europe spun că deja grupul francez a primit cereri de parteneriat pentru divizia de motoare termice – care va include Automobile Dacia, Uzina Mecanică de la Mioveni şi Renault Technologie Roumanie. Miza o reprezintă obţinerea de fonduri pentru investiţiile în dezvoltarea maşinilor electrice segment pe care Tesla a devenit un jucător principal inclusiv în Europa, potrivit ZF.

Dacă în viitoarea companie pentru maşini electrice, Renault va deţine majoritatea, planul pentru cealaltă companie, pentru motoare termice, va fi să rămână cu 40% din acţiuni, iar 60% să fie vândute – astfel, uzina Dacia de la Mioveni ar putea avea un alt proprietar în perioada următoare.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *