Recomandări CNAIR privind modalitățile de plată a tarifului de trecere a podului între Fetești și Cernavodă

de | 28.04.2022 12:47 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Având în vedere faptul că urmează ziua de 1 Mai și sunt așteptate creșteri semnificative ale traficului pe relația București – Constanța și retur, CNAIR recomandă conducătorilor auto ca pentru utilizarea podului peste Dunăre între Fetești și Cernavodă, să achite tariful de trecere (peajul) înainte de plecarea în călătorie și, în special, să evite plata CASH pentru a nu se crea ambuteiaje în zona stațiilor de taxare.

Peajul poate fi achitat astfel:

·         pe portalul CNAIR www.erovinieta.ro și prin intermediul aplicației eTarife (destinată telefoanelor mobile);

·         la distribuitorii autorizați (lista completă se poate verifica pe site-ul CNAIR la adresa www.cnadnr.ro).

·         prin SMS , la numarul 7577.

”În cazul în care se optează pentru plata tarifului printr-unul din canalele menționate anterior, trecerea prin stația de taxare se va realiza pe benzile marcate cu semnul http://cnadnr.ro/sites/default/files/etarif1.png

Citește și:19 Aprilie 1854: S-a născut inginerul român Anghel Saligny, realizatorul podului de la Cernavodă. La inaugurare a stat sub pod, pe o șalupă!

În cazul în care s-a omis plata anticipată iar trecerea s-a efectuat pe benzile marcate cu semnul http://cnadnr.ro/sites/default/files/etarif1.png, tariful poate fi achitat ulterior trecerii printr-unul din canalele menționate anterior, până la ora 24.00 a zilei următoare trecerii.

Trecerile achitate pot fi “utilizate” într-o perioadă de 12 luni de la data achitării.

Cu excepția peajului achitat prin intermediul SMS (canal prin care se poate achita tariful numai pentru câte o trecere), tariful poate fi achitat și pentru 2 sau 20 de treceri.

Utilizatorii sunt rugați ca, la achiziţionarea unor peaje, să verifice datele care sunt înscrise pe documentul emis de către distribuitorii autorizați ai CNAIR, în special numărul de înmatriculare al vehiculului, înainte de a certifica prin semnătură corectitudinea acestora. De asemenea, este important ca datele trimise prin SMS să fie verificate cu atenție înainte de confirmarea plății.

Citește și:ICN Piteşti va măsura conţinutul de deşeuri radioactive de la CNE Cernavodă

Un peaj achitat după expirarea termenului prevăzut de legislația în vigoare (după ora 24.00 a zilei următoare trecerii) nu poate fi luat în considerare pentru trecerea în cauză.

Totodată, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere dorește să reamintească utilizatorilor că, pentru circulația pe rețeaua de drumuri naționale din România aflată în administrarea CNAIR este necesară achitarea rovinietei (tariful de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România).”, transmite CNAIR printr-un comunicat de presă.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole


Loading RSS Feed