Web Analytics

Răzvan Tunaru, manager sportiv FC Argeş: „Nu ne gândim la evitarea retrogradării, ci să accedem cât mai sus”

de | 17.03.2023 10:30 | Actualitate, Home, Sport

Cum comentați înfrângerea de acasă, cu Petrolul Ploiești?

– Nici nu știu ce să zic! După părerea mea, jucătorilor noștri le-a fost frică de joc, le-a fost frică să joace. Mi s-au părut și un pic moi, nepregătiți… Suntem pe locul care suntem și așteptăm să începem play-out-ul. Nu prea au mai avut așa încredere în ei. A fost un joc slab, nu au avut atitudine. Fără atitudine nu poți să joci, fără să alergi nu îți iese nimic.

Cum vedeți lupta pentru evitarea retrogradării?

– Acum începe un nou campionat. Nu este disperată treaba, pentru că acum, cu înjumătățirea punctelor, sunt diferențe între echipe, de un punct, două, trei, maximum. Cu o victorie poți să urci oricând trei locuri. Important este să reușim să-i cuplăm, să redevenim familia care am fost acum o lună sau două și să ne apucăm de treabă. Până la urmă, tot ei joacă. Noi încercăm să le rezolvăm toate problemele, dar în teren tot ei sunt. Le-am spus: băi, fraților, dacă nu puneți osul la bătaie, nu jucați, nu vă reveniți, este grea problema! Toată treaba stă în atitudinea jucătorilor. Nu știm deocamdată cu cine jucăm în primul meci, dar dacă rupem pisica și câștigăm meciul acesta din deplasare, va fi cu totul altceva. Dar asta trebuie să înțeleagă ei, în primul rând! Trebuie să înțeleagă că sunt jucători profesioniști, jucători de Liga I. Trebuie să demonstreze că sunt fotbaliști. Dacă venim și băgăm capul în pământ, nu facem nimic.

„A fost agitație, dar acum atmosfera este liniștită, poate prea liniștită din partea lor”

Cum este atmosfera în vestiar?

– A fost agitație, dar acum atmosfera este liniștită, poate prea liniștită din partea lor. Dacă demonstrau că au atitudine și poate aveam și trei-patru ocazii, era altceva. Dar după jocul acesta, cu Petrolul, ce am văzut eu, părerea mea, este că nu au putut mai mult. Nu au putut și le-a fost frică de joc.

Cum vedeți lupta cu CS Mioveni pentru evitarea retrogradării?

– Păi, e vorba de CS Mioveni? Nu ne luptăm cu CS Mioveni, ne luptăm cu toate echipele din play-out. Cu trei-patru victorii, dacă le-am face, poți să ajungi și pe locul 7 sau 8. Noi nu ne gândim la evitarea retrogradării, ne gândim să accedem cât mai sus. Dacă ne ducem cu gândul la evitarea retrogradării, îi înmormântăm de tot. Eu le-am spus din prima că noi ne batem la locurile 7-8.

Citește și Bogdan Argeș Vintilă, noul antrenor al FC Argeș

Ce ne puteți spune despre antrenor? Sunt discuții?

– Da, sunt discuții și sper cât mai curând să rezolvăm și treaba aceasta cu antrenorul principal.

Pentru play-out mai există posibilitatea de a aduce jucători noi?

– Rămânem cu acest lot, pentru că nu se mai pot aduce jucători. Se pot aduce numai jucători liberi de contract, dar dacă aducem astfel de jucători, ce facem cu ei? Dacă îi aduci pe alții, trebuie să-i scoți pe unii de pe listă și îi plătești degeaba. Așa că nu se mai face niciun transfer.

Ce le transmiteți dvs. suporterilor în această perioadă foarte grea?

– În primul rând, le mulțumesc. Eu am avut întâlnire cu ei săptămâna trecută, au fost receptivi, au fost lângă noi, ne-au încurajat, nu ne-au înjurat și în continuare îi rog să fie la fel, pentru că și ei, știți foarte bine, constituie al doisprezecelea jucător. Avem nevoie de susținerea lor în cele 5 meciuri din deplasare și cele 4 meciuri de pe teren propriu din acest play-out.

Care este obiectivul dvs., ca manager sportiv al clubului?

– Mi-am propus să ajungem cât mai sus în clasament, evident că mai sus de locurile 7 sau 8 nu putem. Acesta este primul obiectiv și singurul. Se termină campionatul și vom vedea ce vom face de la vară.

Citește și Răzvan Tunaru, noul manager sportiv al FC Argeș: „Este grea situația acum, antrenori liberi nu prea sunt”

Citește și Universitatea Cluj – FC Argeș, în prima etapă din play-out

„Întâi de toate, să avem rezultate, pe primul plan nu sunt banii”

Cum aveți contractul? Pe o perioadă determinată, nedeterminată…

– Deocamdată am discutat de principiu, nu este vorba despre contract. Întâi să facem treabă și după aceea vorbim. În mod normal se face pe o perioadă determinată. Întâi de toate, să avem rezultate, pe primul plan nu sunt banii. Totul trebuie să fie bine și apoi vom vedea și acest aspect.

Probleme medicale în rândul jucătorilor?

– Îi avem accidentați pe Ionuț Șerban și pe Zebic. Vom vedea dacă sunt apți pentru primul meci din play-out. Mai vreau să îi rog pe suporteri să-i susțină în meciurile următoare, pentru că jucătorii sunt un pic cam dărâmați după meciul cu Petrolul. Au nevoie de susținerea a cât mai multor suporteri.

Citește și Răzvan Tunaru este noul manager sportiv de la FC Argeş! „Voi fi alături de echipă de dimineața până seara”

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *