Web Analytics
scris vineri, 24.05.2024

Raluca Turcan, anunț de Ziua PNL: „Vila Florica va fi renovată”

Vila „Florica” din Ștefănești – Argeș și așezămintele I.C. Brătianu vor intra în renovare printr-un proiect lansat de Ministerul Culturii. A spus-o ministra Culturii, Raluca Turcan, vineri, 24 mai la aniversarea a 149 de ani de la înființarea PNL.

Raluca Turcan, anunț de Ziua PNL: „Vila Florica va fi renovată”

Citește și: Conducerea PNL, la Vila „Florica”. Ceremonie în fața Muzeului Național Brătianu

Vila transformată în Muzeu Național va fi renovată și recondiționată cu 4,4 milioane de euro.

Practic, Ministerul Culturii a demarat două programe culturale pentru a reface clădirile de patrimoniu din România și un program de refacere a caselor memoriale și a gărilor de patrimoniu.

Aici, la Vila Florica, locul care a devenit muzeu datorită inițiativei colegilor liberali, vom reface această clădire. Este o investiție de 4,4 milioane de euro pentru care am finalizat studiul Dali și pentru care vom lansa licitație de proiect tehnic și de execuție, astfel încât anul acesta să începem lucrările. Așezămintele Brătianu vor fi, de asemenea, refăcute. Am finalizat documentația și lansăm proiectul tehnic și de execuție, și acolo vor deveni filiale de carte rară a Bibliotecii Naționale Române”, a spus ministra liberală a Culturii, citată de hotnews.ro.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, prezent la aveniment, i-a multumit Ralucăi Turcan pentru acest proiect, subliniind că „Vila Florica a aparţinut Brătienilor, dar este astăzi parte a patrimoniului nostru naţional, reper al istoriei noastre şi al devenirii României ca stat independent, unitar şi modern. Moştenirea istorică lăsată de Brătieni aparţine României, este un bun al tuturor românilor de azi şi va continua să dăinuie peste generaţii”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită