Web Analytics
scris joi, 31.08.2023

Radu Dincă, la tabăra „Literatura tinerilor” de la Neptun

Despre cazul lui Radu Alexandru Dincă, absolventul cu 10 la masterat și cu nota 10 obținută la titularizare, fără a obține catedră de profesor de filosofie în Argeș, ci tocmai la București, în mai multe licee (pentru a-și completa norma), „Jurnalul de Argeș” a scris recent.

Radu Dincă, la tabăra „Literatura tinerilor” de la Neptun

Revenim asupra lui pentru a veni și cu o veste bună. Ca și în anii trecuți, Uniunea Scriitorilor din România dorește încurajarea accesului tinerilor în USR. În acest context, Filiala Pitești a Uniunii Scriitorilor din România i-a propus lui Radu Dincă să accepte să reprezinte filiala la programul „Literatura tinerilor” de la Vila Scriitorilor de la Neptun, desfășurat în perioada 15-17 septembrie 2023. Radu a acceptat și a fost propus conducerii centrale.
În fapt, este vorba de o tabără de creație, de scris creativ, susținută de scriitori cu nume importante în literatura de astăzi, la care participă câte un reprezentant din partea fiecărei filiale cu vârsta de până la 35 de ani. Totul este gratuit – transport, cazare, masă.

Fiecare creator participă la aceste cursuri, la discuții, poate citi poezie, proză sau un eseu (care vor fi publicate în principala revistă a Uniunii Scriitorilor, „România literară”).
De menționat este faptul că Radu Alexandru Dincă a publicat, în ultimul an, două cărți – una de eseuri și alta de poezie. Îi prevedem un viitor strălucit în literatură sau filosofie, depinde numai de el ce își va dori!

Citește și 75 de ani de teatru la Pitești. Inaugurarea a fost la 6 martie 1948

Citește și Obiective istorice de interes din Piteşti şi Curtea de Argeş

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită