Protocol de colaborare între CCI Argeş, Prefectură şi instituţiile deconcentrate

de | 20.01.2016 16:02 | Politica si Administratie

Marți 19 ianuarie, la Prefectură s-a făcut un pas important spre întărirea relațiilor și colaborării dintre mediul de afaceri și cel administrativ. Concret, este vorba de semnarea unui protocol între Camera de Comerț și Industrie Argeș pe de o parte și Prefectura și instituțiile deconcentrate pe de altă parte. După cum spunea președintele CCI Argeș – George Caval, cel care a fost și artizanul acestui acord de colaborare, ”scopul protocolului este crearea unei bune colaborări între mediul de afaceri local și mediul administrativ.”
La rândul său, prefectul Mihai Oprescu a declarat: ”Prin acest protocol de colaborare se face un pas spre deschiderea instituțională.”
Prim-vicepreședintele CCI Argeș, Gheorghe Badea, a subliniat importanța semnării protocolului de colaborare, dar și faptul că e necesară o reducere a birocrației în instituțiile deconcentrate: ”Este prima reuniune de acest fel din ultimii 26 de ani. Mediul de afaceri este un factor vital de dezvoltare. Birocrația trebuie să se reducă. Dacă dărâmi sau construiești un bordei, îți trebuie 20-30 de avize. Nu pot să mișc un pai la ora actuală fără instituțiile deconcentrate. Sunt foarte multe lacune. Trebuie să fim toți în aceeași barcă, să cântăm și să dansăm la fel.”
O primă consecință pozitivă a semnării a acestui protocol de colaborare: în fiecare lună va fi o întâlnire a oamenilor de afaceri cu câte una dintre instituțiile deconcentrate. La prima astfel de întâlnire, ce va fi organizată pe 28 ianuarie, vor participa chiar două instituții: AJOFM și ITM Argeș. Denis Grigorescu

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii