Web Analytics
scris miercuri, 06.12.2023

Protest spontan la Statistică Argeș! Angajații, nemulțumiți de salarii

Salariații din Direcția Județeană de Statistică Argeș declanșează miercuri, 6 decembrie, între orele 11-12, un protest spontan, care va continua – spun ei – până când revendicările lor vor fi soluționate.

Protest spontan la Statistică Argeș! Angajații, nemulțumiți de salarii

Citește și: Instituții din subordinea Ministerului Muncii anunță grevă generală

Potrivit unui comunicat de presă, remis ziarului nostru, angajații au inițiat această formă de manifestare „pentru a ne exprima nemulțumirea față de salarizarea statisticienilor.

Solicităm salarii conforme cu nivelul de pregătire și complexitatea activității desfășurate, echitate în raport cu instituțiile la nivel central și cu alte instituții care, indiferent de context, primesc majorări salariale sau reîncadrări în anexele Legii 153/2017.

Principalele revendicări care vor conduce la soluționarea problemelor existente la nivelul instituției noastre sunt: stabilirea salariilor de bază ale funcționarilor publici și personalului contractual la nivelul administrației publice centrale; funcționarii  publici și personalul contractual să beneficieze pentru complexitatea muncii de un spor de 15% aplicat la salariul de bază.

Facem precizarea că toate aceste revendicări au fost prezentate Guvernului încă din  anul 2022 prin Memorandumul cu tema: “Soluționarea problemelor de salarizare existente la nivelul INS și Direcțiilor teritoriale”. Acest Memorandum a fost semnat de prim ministrul României – dl. Nicolae Ionel Ciucă – la data de 13.07.2022, dar nu a fost pus în aplicare.

Solicităm Guvernului asumarea Memorandumului semnat și aprobat pentru a putea fi pus în aplicare.

Solicităm respect, echitate și plată egală pentru muncă egală!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *