Web Analytics
scris vineri, 08.12.2023

Biblioteca „Dinicu Golescu”, dată în folosință în urmă cu 20 de ani, va fi reabilitată

Proiect pentru reabilitarea Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeș, dată în folosință în urmă cu 20 de ani. Proiectul va fi depus pentru obținerea finanțării în cadrul „Programului privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice”, gestionat de Administraţia Fondului pentru Mediu. În acest sens, consilierii județeni au fost convocați de îndată într-o ședință extraordinară, vineri, 8 decembrie, pentru a aproba participarea la program.

Biblioteca „Dinicu Golescu”, dată în folosință în urmă cu 20 de ani, va fi reabilitată

Valoarea totală estimată a investiției este de aproximativ 28 milioane lei cu TVA inclus, iar durata de realizare a execuției este de 24 luni (14 luni execuția efectivă plus 10 luni faza de pregătire – proiectare, avizare etc).

Citește și Protest la Curtea de Apel Pitești! Revendicări salariale

„Vă dați seama că suntem într-o bătălie cu timpul. Încercăm să accesăm cât mai multe proiecte. Finalul de an este un final cu tot felul de evenimente mai mult sau mai puțin plăcute. Le vom străbate împreună pe toate pentru că dorința noastră este să intrăm în anul 2024 cu cât mai multe proiecte care  să convingă încă o dată cetățenii că suntem pe primul loc în accesare fonduri europene. Am avut posibilitatea să văd ultima statistică, sumele primite de județul Argeș între toate județele din Regiunea Sud Muntenia. Acest lucru mă face să vă mulțumesc dumneavoastră, consilierilor județeni, pentru că nimeni nu poate construi singur. Este vorba de o echipă competitivă. Fără sprijinul dumneavoastră n-am fi putut obține aceste rezultate”– Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.

Citește și Consilierii județeni au prelungit execuția unor proiecte

Lucrările propuse în proiect vizează, printre altele, desfacerea finisajelor grele de pe fațadă (marmură sau travertin), ușurându-se astfel greutatea construcției; finisajele exterioare (marmura sau travertine) pe alocuri sunt desprinse; refacerea sistematizării din jurul construcției pentru a împiedica acumularea apei; realizarea trotuarelor etanșe din beton armat în jurul clădirii; izolarea termică a pereților exteriori; înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare; implementarea unui sistem de ventilare mecanic pentru asigurarea necesarului de aer proaspăt; lucrări de reabilitare/ modernizare a instalațiilor de iluminat etc.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *