Web Analytics
scris vineri, 08.12.2023

Protest la Curtea de Apel Pitești! Revendicări salariale

Vineri, 8 decembrie, personalul auxiliar de specialitate și conex din cadrul Curții de Apel Pitești a declanșat un protest spontan având drept principale cauze nerespectarea hotărârilor judecătorești de către Guvernul României în ceea ce privește plata drepturilor salariale restante obținute pe cale judecătorească și neachitarea integrală a salariilor recunoscute prin hotărâri judecătorești definitive și acordate prin actele administrative emise în anul 2023.

Protest la Curtea de Apel Pitești! Revendicări salariale

Citește și: DGA Argeș. Ziua Internațională Anticorupție – educație în licee

Conform unui comunicat de presă, salariații Curții de Apel Pitești au prezentat următoarele revendicări:

  • plata integrală a salariilor înaintea oricăror obligații bănești ale angajatorilor;
  • prevederea și asigurarea în bugetul pentru anul 2024 a sumelor necesare pentru:
  • achitarea integrală, în continuare, a salariilor recunoscute prin hotărâri judecătorești definitive și acordate prin actele administrative emise în anul 2023;
  • achitarea drepturilor salariale restante aferente lunilor aprilie-octombrie 2023, inclusiv, astfel cum au fost recunoscute prin hotărâri judecătorești definitive și acordate prin administrative emise în anul 2023.
    Totodată, vă facem cunoscut că luni 11.12.2023, la ora 11.30, va avea loc Adunarea Generală a judecătorilor Curții de Apel Pitești având ca obiect adoptarea unei forme de protest față de neplata integrală a drepturilor salariale stabilite prin lege și acte cu caracter administrativ” – se mai arată în comunicatul salariaţilor Curții de Apel Pitești.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...