Profesorul Laurenţiu Achimescu revine în forţă

de | 25.11.2010 15:42 | Sport

# „Este responsabilitatea statului dacă vor fi doi directori pe aceeaşi funcţie la DJS”
# În ce stadiu se află lupta cu statul pentru repunerea dvs în funcţia de director la DJS?
– Păi pe 10 noiembrie am câştigat la Înalta Curtea de Casaţie, pe 11 noiembrie mi-am luat certificat de grefă şi apoi l-am dus la Autoritatea pentru Sport şi Tineret de la Bucureşti. Am făcut cerere de reîncadrare, iar pe data de 12 noiembrie m-am dus la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici unde am depus certificate de grefă cum că am câştigat în instanţă ca să anuleze concursul, pentru că între timp Panţurescu vroia să dea concurs pentru funcţia de director executiv. De asemenea, pe data de 15 noiembrie am dus ce mai trebuia la Prefectura Argeş, iar pe 16 noiembire a început concursul. Eu am vrut în aşa fel să evit să mai fie doi directori pe aceeaşi funcţie. Acum, dacă Panţurescu a dat concurs, atunci vor fi doi directori pe aceeaşi funcţie, iar pentru asta este absolut responsabilitatea statului român.
„Am obţinut în instanţă acest post şi aştept numirea, iar Panţurescu are drept de semnătură şi ştampilă”
# Care este statutul dvs în prezent?
– Eu sunt în continuare profesor de sport la liceu şi aştept să-mi vină ordinul de repunere pe post de la Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret.
# Bun, şi statutul lui Panţurescu care este?
– Deci, el a fost director adjunct coordonator, iar după ce eu am desfiinţat la Curtea Constituţională posturile de directori coordonatori, el a rămas ca jurist, iar Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret i-a dat drept de semnătură şi ştampilă până pe data de 16 noiembrie. Apoi a urmat concursul pentru director executiv şi directori executivi adjuncţi, dar eu am făcut hârtiile necesare ca să se anuleze acest concurs. Nu ştiu ce s-a întâmplat mai departe.
# Deci până la urmă DJS-ul are tot doi directori?
– Deci eu am obţinut în instanţă acest post şi aştept ordinul de numire de la Bucureşti, iar el (n. red. Panţurescu) are drept de semnătură şi ştampilă.
„Pedeliştii dacă sunt pe lege foarte bine, dar dacă sunt pe lângă lege atunci să-i ferească Dumnezeu!”
# Dvs ce veţi face în continuare?
– Aştept conform legii cele 30 de zile care le are la dispoziţie ca statul să mă pună pe post.
# Dacă lucrurile se vor aşeza într-un final, veţi colabora cu Panţurescu?
– El are postul de jurist asigurat în cadrul instituţiei, iar mie nu-mi rămâne decât să aplic legislaţia. Îmi convine, nu-mi convine asta e…
# Aveţi semnale că puterea va încerca să-şi repună un om la conducerea Direcţiei chiar dacă dvs aţi câştigat în instanţă?
– Deci, vreau să fie limpede: Pe mine nu mă interesează ce face şi ce nu face puterea în acest sens. Este treaba lor politică, dar trebuie spus că eu ca persoană fizică aflată în opoziţie am reuşit să modific legislaţia în România la absolut toate instituţiile deconcentrate. Deci mişcările partidului de guvernământ efectiv nu mă interesează. Dacă sunt pe lege foarte bine, dar dacă sunt pe lângă lege atunci să-i ferească Dumnezeu!
(Marius IONEL)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii