Web Analytics

PROCURORUL ARGEȘEAN MARIUS IACOB CONDUCE ANCHETA ÎN CAZUL TRAGEDIEI DE LA PIATRA NEAMȚ

de | 17.11.2020 13:22 | Actualitate

O echipă formată din procurori de la Parchetul General, poliţişti şi specialişti în investigarea incendiilor au demarat, duminică dimineaţa, cercetarea la faţa locului în cazul incendiului de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ.

Ancheta este condusă de procurorul de origini argeșene, Marius Iacob, de la Parchetul General, cel care s-a ocupat în trecut de cercetările în  dosarul Colectiv sau incendiul de la Maternitatea Giuleşti.

Marius Iacob a declarat faptul că cercetarea la faţa locului ar putea dura şi două zile, iar la aceasta participă specialişti în incendii de la INSEMEX Petroşani, specialişti de la Institutul Naţional de Criminalistică şi de la Poliţia Română.

“Este o echipă complexă de cercetare, pentru că vrem să stabilim cu exactitate ceea ce s-a întâmplat, să stabilim toate detaliile care sunt foarte importante în economia cazului. Cercetare la faţa locului ar putea dura mai multe zile, ar putea dura şi două zile. Vom intra echipaţi corespunzător şi vom lua toate măsurile de prevenţie, pentru a elimina riscurile în aceste cercetări”, a spus Iacob, potrivit Agerpres.

## Dosar penal în rem pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă

Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în legătură cu împrejurările în care a izbucnit incendiul de la Secţia ATI din incinta Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, soldat cu 10 morţi, ancheta fiind preluată de Parchetul General.

Marius Iacob este argeşean get beget, fiind originar din Câmpulung Muscel. A devenit cunoscut în spaţiul public după ce a anchetat celebrul dosar privind dispariţia Elodiei Ghinescu. După ce şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Parchetului General, Marius Iacob a plecat în poziţia de ajunct al DNA, la recomandarea procurorului-şef, propunere pe care a şi acceptat-o fără să stea pe gânduri la acel moment.

Antoniu Neguț

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii