PROBIB 2012, la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu

de | 24.05.2012 10:12 | Cultură

# Sesiune de comunicări pe probleme de biblioteconomie. În zilele de 18 şi 19 mai, Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu a găzduit cea de-a V-a ediţie  a Sesiunii de Comunicări Ştiinţifice pe Probleme de Biblioteconomie „PROBIB 2012”, cu tema „Bibliotecile româneşti în societatea informaţională şi a cunoaşterii”.
La deschiderea evenimentului au participat directorul general al Bibliotecii Naţionale a Românei, conf.univ.dr. Elena Târziman, preşedintele Asociaţiei Bibliotecarilor din România, prof.univ.dr. Mircea Regneală, directorul Institutului Naţional al Patrimoniului, domnul Dan Matei, redactorul-şef al Revistei Române de Biblioteconomie şi Ştiinţele Informării, dr. Robert Coravu, domnul Liviu-Iulian Dediu, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale  a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, alături de numeroşi bibliotecari şi cadre didactice universitare din ţară.
După deschiderea oficială, au fost lansate şi două cărţi de referinţă în domeniul biblioteconomiei. Este vorba despre volumului intitulat „Triunghiul cunoaşterii – lectură, carte, bibliotecă”, semnat de Octavian Mihai Sachelarie şi „Managementul serviciilor pentru utilizatori în bibliotecile contemporane”, de dr. Liviu-Iulian Dediu.
În cadrul acestei sesiuni, au fost prezentate lucrări pe patru secţiuni: 1. Managementul cunoaşterii; 2. Biblioteca şi utilizatorii săi; 3. Profesia de bibliotecar în context contemporan şi 4. Biblioteca – participant activ în proiecte naţionale şi internaţionale.
Conferinţa a stimulat iniţierea unor discuţii şi dezbateri care reprezintă modalităţi constructive de perfecţionare profesională a bibliotecarilor participanţi şi are rolul de a-i atrage pe aceştia în sfera de interes a meseriei pe care o practică. Acest eveniment cultural şi profesional a reprezentat, de asemenea, şi un prilej de cooperare între bibliotecari pe probleme profesionale, dovedind încă o dată că bibliotecarii reprezintă o breaslă solidară care dorește să se perfecţioneze continuu pentru a sluji cât mai bine comunităţii din care face parte şi pentru a satisface la un nivel cât mai înalt cerinţele cititorilor.
Evenimentul a fost organizat de Filiala Argeş a Asociaţiei Bibliotecarilor din România, Filiala Argeş a Asociaţiei Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, Biblioteca Universităţii din Piteşti şi Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş, care a fost şi gazda evenimentului. Sabina Diacenco

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii