Web Analytics

Primarul Topoloveniului a parafat, în landul Turingia, înfrăţirea cu oraşul nemţesc Poessneck

de | 5.10.2022 14:57 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie, Home, Politica si Administratie

După cum v-am anunțat încă de săptămâna trecută, pe 2 octombrie, cu o zi înainte de ziua națională a Germaniei, Topoloveniul și primarul Gheorghiță Boțârcă au reușit o înfrățire de efect. Cu orașul nemțesc Poessneck din landul Turingia, o comunitate prosperă de 13.000 de locuitori, cunoscută prin tradiții și diversitate culturală, dar și prin tipografia unde s-a tipărit toată seria de succes din romanele cu Harry Potter.

Sala primăriei din Poessneck a fost plină ochi la semnarea acordului de înfrățire, atunci când cei doi edili, Gheorghiță Boțârcă și Michael Modde, și-au pus semnătura pe acordul oficial. Iar edilul din Topoloveni a fost aplaudat la scenă dechisă după discursul pe care îl și reproducem: ”Astăzi este un moment istoric pentru relațiile guvernelor locale. Valorile europene au creat posibilitatea la libera circulație și la o unitate în diversitate. Mulțumesc prietenilor din Poessneck pentru primirea deosebită și pentru faptul că am petrecut aici momente importante din viața noastră. Am demonstrat în doar două zile, prin tradiție, obiceiuri și cultură, cât de frumoasă este această relație dintre orașele noastre. Am venit împreună cu un grup de tineri (din ansamblul Ciuleandra, n.n.) pentru a înțelege iubirea și valorile care ne unesc, de aici înainte.

Citește și Topoloveniul se înfrăţeşte cu oraşul nemţesc unde s-a tipărit toată seria „Harry Potter”

Dumneavostră ați demonstrat cât de importantă a fost unirea Germaniei. La mulți ani, Germania! Noi am realizat libertatea în România și realizăm împreună o Europă unită. Ne despart doar 400 de km de un teritoriu unde se desfășoară acum ceea ce niciunul dintre noi nu dorim, războiul. Dv. aveți informațiile despre ce se petrece în Ucraina din mass media. Noi avem și alte informații, prin prisma prieteniilor pe care le-am creat în timp. Acolo nu aveau ce să caute nici americanii, nici UE, într-o țară cum este Ucraina. Iar măsurile care s-au luat în timp împotriva culturilor, deoarece aderarea lor un sistem de unitate în diversitate n-a fost posibilă, a dus la închiderea școlilor, la stoparea oricăror relații culturale și, în final, la război. Am venit la Poessneck pentru un parteneriat cu prieteni pe care i-am cunoscut de-a lungul timpului și plecăm acasă mai bogați, cu prietenia colegilor din alte orașe înfrățite, din Franța și Germania. Ne vom strădui ca, la rândul nostru, să fim aceleași gazde primitoare și, atunci când aveți posibilitatea să veniți în România, vă așteptăm cu drag la Topoloveni. La mulți ani!”.

Important de subliniat că Poessneck-ul mai este înfrățit cu alte patru orașe, unul din Franța, două din Germania și unul din Polonia, iar reprezentanții acestor orașe au fost prezenți la ceremonia de înfrățire cu Topoloveniul. Care înfrățire, atenție, s-a făcut la inițiativa nemților.

Citește și Club de motociclişti la Topoloveni. Primarul Boţârcă, membru de onoare

Citește și Primarul Boţârcă a dus în Germania tradiţiile şi bunătăţile de Topoloveni

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *