Web Analytics

Primarul Cristian Gentea: „Dezvoltatorii imobiliari nedisciplinaţi se vor întoarce în legalitate”

de | 2.12.2021 14:57 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie, Politica si Administratie

Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a prezentat realizările din primul an de mandat, joi, 25 noiembrie, în sala Filarmonicii Pitești.
„Prioritățile mele în primul an de mandat au fost curățenia în oraș, ordinea, siguranța cetățeanului. Am reabilitat zeci de kilometri de străzi, am înființat locuri de parcare, am fluidizat circulația într-un oraș cu o configurație dificilă pentru transport, am eliminat focare de gunoaie, am plantat arbori, am îmbunătățit mobilierul urban, exact ca un gospodar în propria casă, care întâi face curățenie și apoi remobilează și pune un tablou pe perete. În paralel, am prioritizat proiectele mari de infrastructură și dezvoltare urbană strategică în zona metropolitană, continuând pe cele începute și pregătind viitoarele investiții. Urbanismul a fost, este și va rămâne prioritate zero pentru noi. Piteștiul se va dezvolta după un plan urbanistic general articulat. Dezvoltatorii imobiliari nedisciplinați se vor întoarce în legalitate. Avem un regulament de publicitate stradală. Treptat, vom schimba atitudini și comportamente sociale care nu ne fac cinste, prin campanii publice și coerciție pentru cei neprietenoși cu bunurile publice. Un oraș este asemenea oamenilor care îl locuiesc. Dacă nu ne place cum arată, trebuie să ne schimbăm noi mai întâi și apoi se schimbă și orașul”, a declarat Cristian Gentea.

Citește și Nori negri imobiliari se adună deasupra Primăriei Piteşti

Printre realizările prezentate de primar s-au numărat bugetul anului 2021, mai mare cu 11% decât cel din 2020. S-a amintit de asociația de dezvoltare intercomunitară pentru transport, constituită împreună cu Consiliul Județean și cu comunele Bascov, Mărăcineni și Bradu și care ar putea fi extinsă în viitor.
De la bugetul local s-au alocat 11 milioane de lei pentru modernizarea și reabilitarea străzilor, fiind finalizate deja strada Dumitru Brătianu și b-dul I.C. Brătianu și reparate 38 de străzi, în curs de execuție fiind altele. Primarul a menționat că își dorește ca la finalul mandatului să nu mai existe străzi de pământ în Pitești.
Au mai fost reparate 27 de parcări de reședință și s-au realizat 166 noi locuri de parcare, iar conform unui raport Piteștiul este pe locul 4 în țară la locurile publice de parcare. De asemenea, s-au inițiat demersurile de realizare a rețelei de utilități pentru colonia ACH, de pe strada Depozitelor.

Din bugetul local s-au acordat gratuități elevilor din învățământul preuniversitar și au fost menținute facilitățile de abonamente reduse și gratuite pentru diferite categorii de persoane. Iar la capitolul fonduri nerambursabile există și proiectul celor 10 stații de încărcare pentru vehicule electrice în Pitești, și proiectul celor 40 de autobuze electrice.

Citește și Primăria Piteşti şi dezvoltatorul blocului de 10 etaje din Centru, daţi în judecată

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii