Web Analytics

Primăriţa Lasconi: „Managerul Alexe a decontat ţigări şi bere din banii spitalului”

de | 2.03.2023 13:25 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Nicolaie Alexe: ”Nu mi s-a decontat nimic”

Revenit din iunie anul trecut la conducerea Spitalului Municipal, Nicolaie Alexe nu a avut parte de o domnie prea lungă nici de această dată. Peste el nu a mai venit ministrul cu suspendarea, ci primărița cu demiterea. Motivele prezentate de către Elena Lasconi în motivarea deciziei au avut patru puncte principale.

Au fost problema cu măștile neconforme date spre utilizare personalului Spitalului și pacienților, cea a unei achiziții directe considerată a fi realizată cu încălcarea legii, lipsa colaborării cu primarul și închiderea unor secții cu suspendarea ilegală a activității acestora. Plus ”mărunțișuri”, susține Lasconi.

”Gândiți-vă că domnul Alexe și-a decontat sejur pe banii spitalului. El a decontat doză de bere și pachete de țigări. Din banii spitalului”, s-a revoltat primărița de la Câmpulung.
De cealaltă parte, managerul demis spune că nu i s-a decontat nimic. ”Eu nu mi-am luat concediu de când am revenit la conducerea Spitalului și mi se reproșează decontarea unor sejururi în străinătate! Nu am fost decât la o acțiune la Sibiu, pe profilul activității. La întoarcere am oferit spre decontare anumite cheltuieli, dar nu mi s-au acceptat”, ne-a declarat Nicolaie Alexe.

Acesta susține în continuare ideea că a fost vânat. ”Eu nu am fost singur, un manager nu face totul. De-aia există jurist, economist și alți specialiști care se ocupă de treburile administrative. Așa că nu poți spune că doar managerul a făcut sau nu a făcut ceva!”, spune acesta.
Și subliniază faptul că nu a fost demis luându-se în considerare indicatorii de performanță din contractul de management, ci a fost vânat sistematic, încercându-se găsirea altor motive de înlăturare din funcție. El induce ideea că Spitalul Municipal se transformă într-un domeniu USR, așa cum, pe contră, Lasconi vorbește de implicarea PSD în susținerea managerului demis.

Citește și Câmpulungul de paradă, cu spitalul la… Piteşti

Citește și Interviu. Corina Scarlat, cea mai critică voce la adresa Elenei Lasconi, edilul Câmpulungului: „La un primar trebuie să apreciem normalitatea, nu excepţionalismul sau vedetismul”

Pericol pentru spital

Dincolo de toate aceste contre așteptate din partea celor două personaje, contează altceva. Contează faptul că situația Spitalului Municipal Câmpulung este una dificilă. Lipsa de acoperire cu medici a actului medical reprezintă o problemă gravă. Iar Lasconi a indus ideea că Alexe s-a făcut vinovat și pentru plecarea unor doctori și reticența altora de a veni la Câmpulung. Ea vorbește de comportament ”lipsit de respect, abuziv, neetic, opresiv și denigrator față de angajați” din partea managerului. Deși medici au plecat și înainte de revenirea acestuia, deși medici au refuzat să vină la Câmpulung și anterior revenirii lui Alexe pe funcție. Și tot primărița vorbește despre speranță în lipsa managerului demis, speranța că lucrurile vor reveni măcar la normal la Spitalul Câmpulung.
Unitatea medicală din Muscel se află în proces de acreditare, iar instabilitatea managerială nu constituie un sprijin în obținerea unui rezultat bun al evaluării. Așa că responsabilitatea managerului interimar Florea Petrina este una imensă și din acest punct de vedere.

Alexe va fi subiect de anchetă

Primărița Elena Lasconi a anunțat faptul că, precum prefectul Radu Perianu, nici Nicolaie Alexe nu va scăpa așa ușor. Adică se va confrunta cu sesizări făcute la diverse instituții cu atribuții de anchetă, precum corpul de control al primului ministru și organele de cercetare penală. Iar Alexe, care a anunțat o întâlnire cu presa pentru zilele următoare, nu exclude ideea atacării în instanță a deciziei de demitere. Iar consecința va fi blocarea organizării unui nou concurs pentru postul de manager la Spitalul Câmpulung, spital care în ultimii trei ani a suportat șase schimbări la vârful conducerii.
C.I.B.

Citește și Spitalul Câmpulung are manager interimar! Lasconi l-a demis pe Nicolaie Alexe

Citește și Eșec pe linie al Ministerului Sănătății în procesul pentru Spitalul Câmpulung

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Si cu pacientii cum ramane !?
    Raspuns:…ca in tren…adica dumnezeu cu mila.
    Doamna primar nu prea le are cu diplomatia si cu buna intelegere si procedeaza in stilul deja consacrat.
    In primul rand trebuia sa faca in asa fel incat pacientii sa nu fie afectati.
    Intotdeauna cand exista conflicte la varf toata activitatea va fi afectata si se creeaza un climat de nesiguranta si neseriozitate care indreapta pacientii si cadrele medicale sa paraseasca terenul de lupta al altora pt. ca nu este razboiul lor si nu doresc sa cada la mijlocul conflictului.
    Asta este reteta clara pt. a se alege praful.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *