Web Analytics

Câmpulungul de paradă, cu spitalul la… Piteşti

de | 20.01.2023 10:40 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Muscelenii trebuie să facă AVC-ul până la orele prânzului, altfel nu există neurolog pe gardă și nici computer tomograf

Zilele trecute a fost inaugurată stația de sterilizare de la Spitalul Câmpulung. O investiție necesară, însă o realizare care nu elimină problemele grave de la unitatea medicală. E ca și primirea a 4,2 milioane de lei de la bugetul de stat pentru spații verzi, când ție ți se sparge de sute de ori rețeaua de apă potabilă, plus magistrala.

Situația e identică și cu cei care au nevoie la ORL

Spitalul Municipal Câmpulung deservește peste o sută de mii de oameni. Dar un muscelean suspect de accident vascular cerebral, spre exemplu, trebuie să facă AVC-ul cel târziu la orele prânzului. Dacă îi plesnește vasul de sânge la creier după ora trei după-amiaza, va face un drum la Spitalul Județean. Asta fiindcă află cu stupoare că nu există medic neurolog pe gardă și chiar că e defect computerul tomograf. Dacă refuză drumul la Pitești și eventualul chin al așteptării, o poate rezolva cu CT-ul. Contra cost, bineînțeles, la o clinică privată. Iar cu rezultatul ajunge a doua zi la Municipalul câmpulungean, dacă nu cumva trebuie chemat preotul.
Iar situația este identică și pentru copiii bolnavi, pentru cei care au nevoie la ORL… E o nebunie acum la Spitalul Municipal. Și vorba unui medic, facem parade și spații verzi, iar la spital se chinuie și personalul medical, și pacienții.

Citește și Păzea! În 2027 Câmpulungul va fi staţiune turistică cu transport pe calea ferată şi parc industrial

Medici lipsă, secții închise

Au venit ceva medici după pandemie, dar au și plecat mulți. De regulă, ținta este Piteștiul. Plus că s-a instaurat ideea schimbării, a trebuit să dispară ”dinozaurii”, cum li s-a spus doctorilor mai în vârstă. Au venit câțiva noi, dar unii sunt deja cu gândul la plecare. Ca o doctoriță care a pierdut un al doilea job la un alt spital, iar acum nu mai are chef de Câmpulung și de pacienții din Muscel. Și din acest punct de vedere este celebru cazul în care oameni suferinzi ajunși la spital au fost sfătuiți să nu facă gălăgie fiindcă medicul avea tensiune!

Managerului reinstalat Nicolaie Alexe nu îi este greu să spună că treburile se vor rezolva. La Pediatrie vor veni doi doctori, bine, unul de-abia peste un an, la Neonatologie, la fel, se rezolvă și la ORL, acolo unde singurul medic rămas e în concediu. Iar primărița Elena Lasconi îl obligă pe Alexe să promită asta mămicilor care trebuie să se ducă acum cu copiii la Urgențele de la Județean.
Asta dacă nu se mai închid niște secții și compartimente, cum s-a întâmplat la final de an, atunci când lacăte au stat pe uși la Oftalmologie, Psihiatrie și Cardiologie.
C.I.B.

Citește și Colegiul pedagogic din Câmpulung reacționează după ce s-a propus eliminarea, în noua lege, a specializării educator-învățător

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *