Web Analytics

Primar Căteasca: ”Nu este vorba de loviri, se exagerează. Probabil că sunt invenții politice”

de | 31.01.2023 18:14 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Despre incidentele de la Căteasca în legătură cu transportul public către Pitești, vă prezentăm comunicatul Poliției Argeș, și cel mai important, punctul de vedere al primarul Liviu Năstase, cel care explică pe înțelesul tuturor această situație.

Comunicat IPJ Argeș: ”În urma informațiilor și imaginilor apărute în spațiul public, cu privire la o stare conflictuală ce a avut loc, în cursul zilei de astăzi, într-o clădire administrativă din localitatea Căteasca, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să comunice următoarele:

La data de 31 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Leordeni au fost solicitați, în mod direct, de către un bărbat de 67 de ani, din Căteasca, să intervină, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță și pentru preîntâmpinarea unor conflicte, ca urmare a unor discuții în contradictoriu, ce au avut loc în cadrul unei ședințe de Consiliu Local.

După suspendarea ședinței, în cadrul discuțiilor desfășurate ulterior, un bărbat, de 67 de ani, ar fi lovit peste mână o femeie, de 61 de ani. În cauză, a fost întocmit, din oficiu, dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut și luarea măsurilor legale care se impun”.

Argeș: Cercetări finalizate de polițiști în dosare de tentativă de viol și furt calificat

Liviu Năstase, primarul comunei Căteasca: ”Totul a plecat de la faptul că unii cetățeni nu vor să mai circule către Pitești cu societatea Astra, vor cu Publitrans. Am avut ședință de Consiliu local pentru aprobarea bugetului, iar un consilier liberal a început să-și facă campanie aducând la Primărie vreo 50 de cetățeni din satele Catanele și Recea sub pretextul să băgăm pe ordinea de zi un punct care însemna aprobarea contractului cu Publitrans. Nu am putut ține ședința, am chemat șeful de post, dar polițiștii nu au avut nicio atitudine și nu au putut să-i tempereze pe acești cetățeni. Totul a degenerat în insulte și nu s-a rezolvat absolut nimic.

Oamenii au venit cu scandal, cu gură mare… Am mai avut o ședință acum vreo două săptămâni de zile la Catanele, unde a fost prezentă și conducerea societății Astra și am încercat să ne punem de acord în privința transportului, să îmbunătățim cursele, poate să reducem și prețul. Problema este că aceste curse de Astra sunt rentabile, cursele de Publitrans sunt subvenționate de primării. Nu poți să închei un contract până când nu am un studiu în privința prețului. Acesta este motivul pentru care în Consiliu local 10 din 13 consilieri au votat împotriva asocierii cu Publitrans. Deci hotărârea nu a trecut.

Mi se pare extraordinar de mult să plătim aproape 20 de miliarde pentru transportul cu Publitrans… O femeie din localitate tot provoca și filma cele întâmplate și probabil că atunci am atins telefonul dumneaei, deci nu loviri, exagerează… Probabil că sunt invenții politice. Știam că liberalii vor boicota ședința pentru aprobarea bugetului. Au ordin de la prefect… A fost o provocare cât se poate de josnică! Să intri într-o instituție publică în acest fel nu mi se pare normal!”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *