Web Analytics

Prima sesiune de lucru online pentru cadastrare cu fonduri europene

de | 25.11.2022 17:25 | Actualitate, Home

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a organizat, vineri, 25 noiembrie, prima din cele 28 de întâlniri de lucru desfăşurate online, în cadrul proiectului „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România”, cod SMIS 120063. Finanţarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020. Tema principală a workshop-ului la care au participat aproape 60 de persoane a fost identificarea soluţiilor pentru problemele cu care se confruntă părţile implicate în procesul de înregistrare sistematică a proprietăţilor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară.

Citește și: Înșelăciuni cu bijuterii false. Doi bărbați din Vâlcea au păcălit un argeșean

ANCPI, instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a convocat toate entităţile implicate în procesul de înscriere a proprietăţilor în evidenţele de cadastru şi carte funciară, finanţat din fonduri europene. Scopul şedinţei, care face parte din Campania naţională de informare şi conştientizare desfăşurată în cadrul proiectului „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România”, cod SMIS 120063, constă atât în informarea şi instruirea celor implicaţi în acest proces, cât şi în clarificarea şi rezolvarea situaţiilor care apar pe parcursul lucrărilor.

La sesiunea de lucru au participat Hajnalka Ildiko VIG, preşedinte – director general al ANCPI, preşedintele Asociaţiei Comunelor din România, Emil DRĂGHICI, primarii din peste 20 de comune din judeţul Argeş, care beneficiază de fonduri europene pentru cadastrarea integrală, notari publici, persoane fizice şi juridice autorizate să execute lucrări de specialitate în domeniul cadastrului, reprezentanţi ai organizaţiilor profesionale, ai ANCPI şi ai Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Argeş. Întâlnirea a fost moderată de Ileana SPIROIU, manager de proiect al Proiectului major „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România”.

Citește și: Restricții de circulație pe DN 7 Pitești-Rm. Vâlcea de Sf. Andrei și 1 decembrie

„Aş vrea, înainte de orice, să remarc că este prima dată când ANCPI organizează sesiuni de lucru de o asemenea anvergură, cu participarea tuturor celor implicaţi în proiect. Trebuie să fim conştienţi că realizarea cadastrului sistematic este un proces complex, iar finalizarea cu succes şi în timp util presupune implicarea fiecăruia dintre noi. De aceea, este esenţial să clarificăm pe parcursul acestor workshop-uri problemele, nelămuririle, întrebările pe care le avem. Am certitudinea că aceste sesiuni de lucru vor fi utile pentru toţi participanţii”, a afirmat Hajnalka Ildiko VIG, preşedinte-director general al ANCPI în deschiderea primei sesiuni de lucru. Următoarele workshop-uri desfăşurate online vor avea loc la începutul săptămânii viitoare.

ANCPI este beneficiarul Proiectului major „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România”, cod SMIS 120063. Proiectul face obiectul Axei prioritare 11 – „Extinderea geografică a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în cadastru şi cartea funciară”, finanţată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 şi completează obiectivul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, prin realizarea lucrărilor de cadastru pentru 5.758.314 de hectare din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este de 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 de euro reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană şi 46.933.673 de euro – cofinanţare de la bugetul de stat.

Citește și: Cei mai mici reporteri din Pitești i-au luat un interviu primarului Gentea

Mai multe informaţii despre proiectul „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România” puteţi găsi accesând http://www.ancpi.ro/index.php/proiecte-3/por-2014-2020. La întâlnire a participat și Valentin Olteanu, directorul ANPC Argeș.

Iată lista UAT-urilor din Argeș implicate în proiect: Lerești, Rucăr, Sălătrucu, Dragoslavele, Dâmbovicioara, Valea Mare Pravăț, Stoenești, Merișani, Șuici, Vulturești, Bascov, Budeasa, Băiculești, Tigveni, Cepari, Buzoești, Bradu, Suseni, Boteni, Micești, Davidești, Hârtiești, Mioarele, Oarja, Leordeni, Bascov.

SERVICIUL COMUNICARE AL AGENŢIEI NAŢIONALE DE CADASTRU ŞI PUBLICITATE IMOBILIARĂ

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole