Web Analytics

Presshub: VIDEO EXCLUSIV Mărturie din Ucraina: „Am crezut la început că suntem condamnați să fim învinși”

de | 28.02.2022 22:38 | Actualitate

Anton Semizhenko nu a crezut, în prima zi când Rusia a invadat Ucraina, că țara sa are vreo șansă de victorie. Moscova are mai multă tehnologie, mai multe avioane și mai mulți soldați.

Citește și: Premierul Indiei, Narendra Modi, a mulțumit premierului Nicolae Ciucă pentru trecerea graniței româno-ucraineană, în siguranță, a celor peste 3300 de cetățeni indieni

„Cel mai dificil lucru este furia, toate sentimentele că nu poți face prea multe acum. Inițai, eram speriați de potențialul și de puterea armatei rusești, care are multe rachete, multe lansatoare, multe avioane.

Domină cerul. Ucraina are doar 25 de avioane. Rusia are de zece ori mai multe sau chiar de zeci și zeci de ori mai multe. Deci, nu este despre mitraliere. Este despre tehnologie înaltă, pe care Rusia o are, și despre bani, pe care Rusia îi are”, a povestit jurnalistul ucrainean pentru PressHUB.

Baia, cel mai sigur loc din casă

Prima explozie a însemnat și primul șoc. Mulți și-au părăsit casele și au plecat spre zone mai sigure din vestul Ucrainei, alții au plecat cu totul din țară. Dar unii au rămas pe loc. După spaima inițială, mulți au continuat să muncească, din subsoluri, din baie sau de oriunde au un pic de internet.

Citește și: Sondaje de opinie despre războiul din Ucraina – realizate în Statele Unite ale Americii și România 

„Majoritatea dintre noi lucrează din baie acum pentru că acesta este cel mai sigur loc dintr-un apartament sau o casă. Mulți oameni lucrează din subsoluri, de oriunde există internet, noi lucrăm. În primele zile, a fost chiar înspăimântor.

Citește mai departe în Presshub.ro, platforma jurnaliștilor în serviciu public

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *