Web Analytics

Nina Moica: „La Jilava era frig, foame și umilință. «Mișcă, bandito!», îmi spuneau gardienii”

de | 28.07.2022 22:08 | Actualitate, Home

Astă-seară, în penultima zi a Școlii de Vară „Fenomenul Pitești”, Nina Moica (79 de ani) a făcut declarații cutremurătoare despre experiența detenției din perioada comunistă, despre cum a reușit o adolescentă arestată la 15 ani să reziste în închisoare și despre viața de după eliberare.
„La Jilava era frig, foame și umilință cât cuprinde. Totul trebuia făcut în viteză. „Mișcă, bandito!”, îmi spuneau”, a povestit Nina Moica.

Citește și: O fostă deţinută vorbeşte, la Închisoarea Pitești, despre calvarul din temniţele comuniste


Alături de d-na Nina s-a aflat și Sergiu Rizescu (90 de ani), actual președinte interimar al Asociației Foștilor Deținuți Politici din România. Domnia Sa s-a declarat scandalizat de ceea ce i s-a petrecut ieri la o programată întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă. „Stabilisem să ne întâlnim cu domnul Ciucă între orele 13-14. Numai că în locul lui au venit șeful lui de cabinet și două tinere. Ne-am ridicat și am plecat. Domnul premier a pierdut o chestie care l-ar fi onorat. Venisem să îi propunem să facă la Jilava un muzeu cu ororile comunismului în contrapartidă cu Muzeul Holocaustului”, a spus domnul Rizescu.
Vom reveni.
Gabriel Lixandru

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *