Web Analytics

Preoți argeșeni în misiune umanitară pentru ucrainienii loviți de război

de | 6.03.2022 09:51 | Actualitate

În urma apelului de a fi solidari cu cei aflați în război, credincioșii și preoții argeșeni , împreună cu numeroși voluntari, au strâns ajutoare constând în: alimente neperisabile, conserve, apă, pampers, lapte praf, dulciuri, obiecte de igienă personală, lenjerii, pilote, care au fost oferite către centrele stabilite în cele șase protopopiate ale Eparhiei.

Prin implicarea părinților protoierei și a preoților, toate ajutoarele colectate au fost centralizate la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din orașul Mioveni.

Citește și Ajutor din partea autorităților argeșene pentru refugiați care au întâmpinat probleme pe A1

Sub atenta supraveghere a părintelui consilier Andrei Diaconescu, foarte mulți voluntari au ajutat la încărcarea acestora în cele două tiruri care au plecat către Așezământul „Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți”, unul dintre cele patru puncte organizate în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților pentru colectarea donațiilor.

Cu sprijinul preoților și voluntarilor din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, ajutoarele au fost încărcate în alte mijloace de transport pentru a fi trimise către populația din Ucraina aflată sub asediu în orașele Kiev, Harcov și Zaporojie.

A fost organizat, astfel, un convoi umanitar care a avut ca destinație Centrul de Colectare din orașul ucrainean Cernăuți.

„Un moment emoționant a fost faptul că în așteptarea convoiului cu ajutoare umanitare de la Suceava, cei peste 200 de voluntari ucraineni, clerici și mireni din zona Cernăuți, s-au unit în rugăciune, cântând Acatistul Maicii Domnului pentru pace, preoții binecuvântând armata și poporul ucrainean”, a povestit părintele Puiu Diaconescu, coordonatorul Sectorului Social al Arhiepiscopiei Argeșului Și Muscelului.

Campania umanitară: „Împreună pentru refugiații ucraineni” continuă și în perioada următoare în centrele deja stabilite din cele șase protoierii ale Eparhiei, urmând ca peste o săptămână, Sectorul Social Filantropic și de Misiune din cadrul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, să organizeze un alt convoi umanitar pentru refugiați ucraineni veniți în România prin vama Isaccea.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *