Pregătiţi-vă copiii să fie emigranţi!

de | 29.06.2017 08:38 | Opinii

Nu, să nu credeți cumva că m-am contaminat cu pesimismul lui Cioran ori că am căzut în vreun butoi cu marijuana. Nu, pur și simplu sunt realist. Nu mi-am pierdut optimismul, nu îl voi abandona vreodată, însă în același timp nu pot să nu ignor realismul și realitățile dureroase din România și din Argeș. Repet, pregătiți-vă copiii să fie emigranți.

Pregătiți-i să fie niște elevi și ulterior niște absolvenți de liceu foarte bine instruiți, să vorbească fluent măcar o limbă străină și să nu aibă probleme cu informatica. Iar după ce i-ați pregătit, chiar dacă o să vă doară sufletul – și sigur o să vă doară! – lăsați-i să plece la studii peste hotare sau să lucreze peste hotare după ce vor termina o facultate în România. În țara noastră, meritocrația este din ce în ce mai mult o utopie. Cunosc zeci de cazuri de părinți din Argeș care mi-au spus că odraslele lor nu primesc notă mare la o anumită materie dacă nu fac și meditații în particular cu profesorul/profesoara de la acea materie. Cunosc cazuri din școli din Pitești în care unor elevi li s-a dat contracost subiectul de la teza de a doua zi, elevi favorizați în detrimentul altor colegi care deși sunt foarte buni, nu plătesc sau nu au bani să plătească profesorii. Și cum rămâne atunci cu sintagma de „învățământ gratuit”, domnule „general” Dumitru Tudosoiu și domnilor din Ministerul Educației? Vă spun eu? Sintagma la care am făcut referire mai sus e doar o poveste de adormit copiii silitori. Învățământul în Argeș, ca și în țară, se plătește scump. Se plătesc stupidele și prea stufoasele manuale alternative, se plătesc caietele de activități suplimentare, se plătesc multe. Elevii sunt stimulați să creadă în cultul banilor ce plătesc tot, inclusiv diplomele, inclusiv ulterior tezele plagiate de doctorat, în loc să creadă în cultul educației.
Spuneți-mi, stimați părinți, și știu că vă e al naibii de greu, măcar trei motive întemeiate pentru care ar fi indicat pentru copiii dumneavoastră să mai rămână în România. Nu știu dacă le veți găsi. Și chiar dacă unii copii vor rămâne în țară după absolvirea facultății, ce vor face? Vor lucra la diverși patroni plătiți cu salariul minim pe economie și cu niște bani dați în plus la negru, așa cum sunt zeci de mii de cazuri în țară la ora actuală. Nu le vor fi respectate drepturile, educația, valoarea. Vor fi doar niște elemente anonime într-o masă muncitoare plătită mizerabil, așa cum este și acum. Vor fi doar niște români anonimizați într-o societate pauperă condusă de o clasă politică imundă.
Dacă nu vreți să se întâmple una ca asta, investiți în copiii dumneavoastră, faceți tot posibilul ca ei să fie performeri la disciplinele pentru care au cu adevărat propensiune. Și lăsați-i apoi să plece în America, Franța, Marea Britanie ori Germania, așa cum au plecat mii și mii de copii de valoare în ultimul deceniu. Vor fi apreciați, așa cum nu sunt în țara în care s-au născut și pe care o iubesc.

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii