Web Analytics

Firma lui Adelin Năstăsescu nu a fost reautorizată, ci i s-a ridicat măsura suspendării autorizaţiei de mediu

de | 16.05.2018 22:10 | Politica si Administratie

18 APM# Precizări de la APM Argeş.

Ca urmare a apariției în Jurnalul de Argeș a articolului ”Lovitură de teatru! «Prințul Gunoaielor» de la Ștefănești, reautorizat de Agenția de Mediu”, reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Argeș au ținut să facă mai multe precizări legate de firma CXA Eco Plast Clear, deținută de către omul de afaceri Adelin Năstăsescu, firmă la care se face referire în articol și care acum aproape trei luni a fost amendată cu 200.000 de lei de către Garda de Mediu Argeș. Ulterior, firma a fost notificată în vederea suspendării autorizației de mediu. După ce s-a constatat că nu a remediat toate neconformitățile, autorizația de mediu a firmei a fost suspendată. Iar după soluționarea neconformităților s-a luat măsura ridicării suspendării autorizației.
După cum spun reprezentanții APM Argeș, ”abaterile acestui operator de activitate de la prevederile autorizației de mediu au condus la notificarea operatorului de către APM Argeș”.
Conform prevederilor OUG nr. 195/2004, ”acordul de mediu, autorizația de mediu și autorizația integrată de mediu se suspendă de către autoritatea emitentă, pentru nerespectarea prevederilor acestora, după o notificare prealabilă, prin care se poate acorda un termen de cel mult 60 de zile pentru îndeplinirea obligațiilor. Suspendarea se menține până la eliminarea cauzelor, dar nu mai mult de 6 luni. Pe perioada suspendării, desfășurarea proiectului sau a activității este interzisă. În cazul în care nu s-au îndeplinit condițiile stabilite prin actul de suspendare, autoritatea competentă pentru protecția mediului dispune, după expirarea termenului de suspendare, anularea acordului de mediu sau autorizației/autorizației integrate de mediu, după caz”.
Numai că, după cum precizează reprezentanții APM Argeș, în cazul firmei lui Adelin Năstăsescu, ”nu vorbim despre reautorizarea operatorului de activitate, ci despre ridicarea – de către APM Argeș – a măsurii suspendării autorizației de mediu, ca efect al rezultatelor controlului subsecvent efectuat de către CJ Argeș, al GNM, care a constatat îndeplinirea condițiilor stabilite prin actul de suspendare, adică remedierea abaterilor inițiale, respectiv realizarea măsurilor pentru care APM a emis suspendarea autorizației de mediu”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii