Web Analytics
scris miercuri, 11.06.2014

Povestea transferului „dubios” al lui Gâlcă la FC Argeş

Actualul antrenor al Stelei, Costel Gâlcă, a făcut primii paşi în fotbal la Progresul Bucureşti și FC Argeș, iar acum, odată cu numirea în funcția de principal la Steaua, fostul internațional a reintrat în lumina reflectoarelor. Așa se face că săptămâna trecută a fost publicat un articol în mass-media centrală în care fostul său antrenor de la Progresul și primul din cariera fotbalistului și anume Aurel Măndoiu a povestit detaliile transferului „dubios” al lui Gâlcă de la gruparea bucureșteană la FC Argeş. Se întâmpla în anul 1989 pe când fostul fotbalist avea numai 17 ani. Măndoiu susține că Dan Silvășanu, președintele de atunci al grupării din Trivale a făcut duplicat după legitimaţia lui Costel și așa acesta a ajuns la FC Argeş. În replică, Silvășanu spune că totul a fost absolut legal și că prin aducerea fotbalistului la Pitești, FC Argeș a câștigat nu numai serviciile unui fotbalist extraordinar, ci și fabuloasa sumă de 7 milioane de lei, bani încasați ulterior de la Steaua.

Povestea transferului „dubios” al lui Gâlcă la FC Argeş

„Silvăşanu a făcut tot posibilul să-l ia pe Gâlcă fără să mă anunţe”

Deși nu este foarte cunoscut la nivel național, Aurel Măndoiu a pregătit printre altele nume grele ale fotbalului românesc precum Hagi, Ovidiu Petre, Constantin Gâlcă sau Săpunaru. Fostul antrenor și-a amintit modul în care Costel Gâlcă a fost luat la FC Argeş, după un stagiu de un an la Centrul Olimpic Viitorul Piteşti. „Preşedintele centrului olimpic de la Piteşti era Dan Silvăşanu, care ulterior a trecut într-o funcţie de conducere la FC Argeş. După încheierea junioratului, toţi jucătorii plecaţi la centrele olimpice trebuiau să revină la cluburile de unde plecaseră, însă Costel a fost luat la FC Argeş. Preşedinte interimar la Progresul era Dan Ionescu. Costel trebuia să revină la Progresul, numai că Silvăşanu a făcut tot posibilul să-l ia fără să mă anunţe. I-au făcut duplicat după legitimaţie lui Costel la FC Argeş, cu consimţământul lui Dan Ionescu, dar fără acordul antrenorului, adică al meu. Au dat-o pierdută şi s-a făcut un duplicat. Preşedintele clubului Progresul a dat semnătură şi în felul ăsta l-a luat FC Argeş”, a dezvăluit antrenorul Aurel Măndoiu.

„Eu l-am luat cu dezlegare pe Gâlcă de la Dan Ionescu, nu cu duplicat”

În replică, Dan Silvăşanu, preşedintele de atunci al grupării piteştene ne-a declarat: „Eu l-am luat cu dezlegare pe Gâlcă de la Dan Ionescu, nu cu dublicat aşa cum susţine Măndoiu. Orice transfer de jucător se face pe baza acordului de transfer. Toate actele sunt la Federaţie! Cum aş putea eu să fac altfel? Este adevărat că fotbalistul a fost la Centrul olimpic, iar după un an de zile eu am vorbit cu el, a fost de acord şi familia lui şi aşa a ajuns la FC Argeş. În urma selecţiei de la Centrul olimpic, Costel a fost oprit aici şi s-a pregătit un an de zile. După ce acest Centru olimpic de la Piteşti şi-a încheiat activitatea, Costel a venit la FC Argeş. Am vorbit cu Dan Ionescu, care i-a dat hârtia de transfer, pentru că fără această hârtie nu se putea face transferul şi cam asta a fost totul. Gâlcă a jucat la tineret şi după aceea a jucat şi pentru echipa mare, iar apoi a pus ochii Steaua pe el. Îmi amintesc că FC Argeş a încasat o sumă foarte mare de bani de la Steaua. Este vorba de 7 milioane de lei! Totul s-a făcut legal şi cu acte în regulă. Totul este înregistrat în arhiva clubului! Îmi amintesc că această sumă de bani ne-a ajutat foarte mult în acea perioadă! Revenind la transferul la FC Argeş vreau să-i transmit lui Măndoiu că nu carnetul jucătorului este de bază, ci acordul de transfer din partea conducerii clubului, nu al antrenorului. Nu se face transfer de jucător cu acordul antrenorului! A trecut atâta timp şi nimeni nu a spus nimic în legătură cu acest transfer, iar acum când Costel a ajuns antrenor la Steaua iată că i se caută nod în papură! În concluzie, orice fotbalist nu se transferă cu carnetul jucătorului ca fiind un document principal, ci cu acordul de transfer. Iar acest acord de transfer a fost depus la Federaţie, care a aprobat transferul.”
Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole