Poetul Ion Toma Ionescu a lansat volumul „Norduri”

de | 10.12.2014 19:08 | Cultură

Volumul de poezie „Norduri”, lansat săptămâna trecută, la Biblioteca Județeană Argeș, de Ion Toma Ionescu, plutește grațios peste teme, motive și simboluri care țin intim de fibra, dar și de febra sa artistică. Norduri este cea de-a patra carte de versuri a autorului, pe care semnatarul postfeței, scriitorul Petre Anghel, îl vede rebel, un rebel blând însă, căci – subliniază Petre Anghel – în artă este posibil și așa ceva, marcat de o istorie personală a cărei cicatrice vizibilă doare la schimbarea de anotimpuri sufletești, aproape de Dumnezeu în felul porumbeilor, care se predau zborului netemători, în fapt un solar, silit de conjuncturi vitrege să evadeze tot spre Nord.
Persistă în Ion Toma Ionescu nevoia de altceva, de spațiu recompus, după ce spațiul cunoscut și-a epuizat substanța. Persistă nevoia de salt în sens propriu într-o dimensiune nouă, după ce saltul de înțelegere a fost făcut.
L-au onorat cu fraze de întâmpinare poetele Allora Albulescu și Magda Grigore, alături de Aurel Sibiceanu, pentru care autorul a rostuit în carte ultimul tropar. Ca de la rătăcitor la rătăcitor.
În deplină armonie cu textele poetice, coperta volumului, care reproduce fotografia unui alt scriitor, gustat de împătimiții de metaforă, Dumitru Ungureanu. Norduri a apărut la Editura Paralela 45, în colecția Conexiuni.
Denisa Popescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii