Web Analytics

Pitești. ,,Proștii sub clar de lună” au deschis noua stagiune a Teatrului „Al. Davila”

de | 17.09.2023 09:50 | Actualitate, Cultură, Home

Comedia ,,Proștii sub clar de lună” de Teodor Mazilu, în regia lui Felix Alexa, a deschis, sâmbătă seara (16 septembrie), noua stagiune a Teatrului „Alexandru Davila” din Pitești.

Citește și: Școală în containere, într-un sat din Argeș. Elevii nu vor mai face naveta prin pădure

Spectacolul, cu o distribuție de zile mari – Adrian Titieni, Ramona Olteanu, Ada Dumitru, Gogu Preda, Mirela Popescu, Cătălin Mirea, Adrian Duță – a fost unul savuros, stârnind dese ropote de aplauze din partea publicului care a umplut sala mare a teatrului la această premieră.

Ca o paranteză, printre lumea bună, iubitoare a acestei arte, care a venit să se bucure de spectacol, nu putea lipsi Constantin „Bebe” Cotimanis, fost manager la „Al. Davila”, tatăl vitreg al uneia dintre actrițele aplaudate pe scenă, Ada Dumitru.

Personajul principal, Gogu Scarlat, jucat excelent de Adrian Titieni, este un om corupt – nimic nou, în zilele noastre, nu-i așa? – care, pentru a scăpa de controlul financiar, apelează și la șantajul sentimental. De fapt, pentru niciunul dintre personajele principale nu există un etalon al valorii, ci doar un comportament bazat pe modele luate din lumea prezentă, pur comercială, în care, fără riscul de a greși, valorile sunt din ce în ce mai rare.

Iubitorii de teatru pot vedea acest spectacol și duminică seară (17 septembrie), de la aceeași oră, 19.

(Sursa foto: Cristian Sabău)

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *