Web Analytics

Piteşti. „Când nu se intâmplă nimic”, expoziţie de pictură la Fundaţia Culturală „Ilfoveanu & Badea”

de | 19.03.2023 09:09 | Actualitate, Cultură, Home

Marţi, 21 martie, ora 18, la Fundaţia Culturală „Ilfoveanu & Badea” – pe strada Armand Călinescu nr. 2, Piteşti – va avea loc vernisajul expoziţiei personale „Când nu se întâmplă nimic”, semnată de Alexandru Rădvan, curator Diana Dochia. Expoziţia va putea fi vizitată de publicul larg în perioada 21 martie – 30 aprilie, de luni până vineri, între 10-19, iar sâmbătă, între orele 10–17. Proiectul este susţinut de Fundaţia precizată, în parteneriat cu Anaid Art Gallery.

Citeşte şi: Constantin Noica, anchetat dur de lt. mj. Mincu la Piteşti


Alexandru Rădvan, un nume de referinţă al artei contemporane româneşti, cu o bogată activitate expoziţională atât în ţară, cât şi la nivel internaţional, revine în spaţiul Fundaţiei Culturale „Ilfoveanu & Badea” cu o serie nouă de picturi realizate în perioada 2022-2023. Expoziţia personală „Când nu se întâmplă nimic”, semnată de autor, deschide un nou parcurs în cariera artistului, ce se va desfăşura pe parcursul următorilor ani prin expoziţii ample organizate în cadru muzeal atât în România, cât şi în afara graniţelor ţării.


Expoziţia „Când nu se întâmplă nimic” este despre momentele noastre de respiro, despre minutele/secundele când observăm micile lucruri sau gesturi, care ne înconjoară, care nu au o importanţă majoră în viaţa noastră, dar care totuşi, într-un final, definesc ceea ce suntem noi ca persoane şi modul în care trăim. În acest nou ciclu de lucrări artistul surprinde momente, clipe, stări – se arată într-un comunicat de presă.


Referindu-se la această serie de picturi, Alexandru Rădvan scria: „Mă seduce ideea de a face ceva frumos, o atmosferă liniștită, cu lucruri frumoase, dar care sunt făcute oarecum aspru, brutal, fără delicatețe, cu gesturi și acțiuni destul de primare, de primitive, la limita murdarului, iar toate lucrurile alea „aspre” și cumva nedesăvârșite, devin frumoase și delicate atunci când se întâlnesc. Mă fascinează și secundele când nu se întâmplă nimic, când o femeie și un bărbat doar stau unul lângă celălalt, când privirea rămâne suspendată fără țintă, când dinții încă nu au intrat în coaja mărului, secunda de dinainte ca valul să se spargă și doar câinii își agită cozile fără să scoată un sunet. Iar milioanele de secunde care formează astfel viața dintre evenimente, vreau să le păstrez în memorie ca pe un lucru prețios”.


Pentru informaţii suplimentare privind vizitarea expozitiei puteţi să accesaţi www.fundatiailfoveanu.ro, iar pentru informaţii privind lucrările expuse aveţi la dispoziţie www.anaidartgallery.com.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *