Web Analytics
scris joi, 03.11.2022

Pfizer și BioNtech testează un vaccin împotriva Covid, dar și a gripei

Pfizer și BioNtech testează un vaccin „bun la toate”. Acționează împotriva Covid, dar și a gripei. Cele două mari companii din industria farmaceutică au început testele deja pentru un astfel de vacin.

Pfizer și BioNtech testează un vaccin împotriva Covid, dar și a gripei

Scopul este să se „simplifice practicile de vaccinare” împotriva acestor doi agenţi patogeni care provoacă boli virale respiratorii severe. Noul vaccin pe care îl testează Pfizer şi BioNTech combină vaccinul cvadrivalent dezvoltat de Pfizer împotriva gripei sezoniere cu vaccinul bivalent COVID-19 adaptat la variantele BA.4 şi BA.5 ale Omicron.

Studiul se va desfăşura în SUA şi va include 180 de participanţi cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani. Primul participant a făcut deja în această săptămână prima doză, precizează compania Pfizer într-un comunicat. Perioada de urmărire pentru fiecare participant va fi în total de şase luni.

Aceasta este cea de-a patra colaborare dintre Pfizer şi BioNTech în domeniul bolilor infecţioase, după colaborarea pentru vaccinul antigripal iniţiată în 2018, colaborarea pentru vaccinul COVID-19 iniţiată în 2020 şi colaborarea pentru vaccinul împotriva herpesului zoster iniţiată în 2022.

Citește și: Tânărul mort în accidentul de la Dobrești va fi înmormântat sâmbătă 

Înainte să poată fi aprobat în UE, un vaccin trebuie să treacă prin teste riguroase efectuate de fabricant şi de o evaluare ştiinţifică efectuată de autorităţile de reglementare. Printre acestea se numără Agenţia Europeană pentru Medicamente şi alte autorităţi de reglementare din UE/SEE. După ce fabricantul vaccinului testează efectele vaccinului în laborator şi pe animale, urmează programul de testare clinică la om. Fabricantul vaccinului testează vaccinul în trei faze de studii clinice, pe un număr din ce în ce mai mare de oameni în fiecare fază.  De la conceptul iniţial până la autorizare pot trece chiar şi 10 ani, însă această perioadă poate fi mai scurtă în timpul urgenţelor de sănătate publică.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *