Web Analytics

Peste 200 de copii din Argeș – victime ale abuzului, neglijării sau exploatării!

de | 5.03.2022 10:41 | Actualitate

Conform datelor furnizate de DGASPC Argeș, 237 de copii au fost victime ale abuzului, neglijării, traficului sau exploatării. Este vorba despre un procent de 0,31% raportat la populația școlară. Trebuie spus, însă, că numărul sesizărilor a fost dublu, acestea fiind doar cazurile anchetate și confirmate.

Citește și Argeș. Minori traficați și femei obligate să se prostitueze

Cifrele au fost făcute publice în urmă cu puțin timp în cadrul în cadrul Conferinței județene „STOP! Fără abuz, neglijare, exploatare – Apelul la 119, pas necesar pentru combaterea violenței asupra minorilor” . La evenimentul transmis online, au luat parte Alina Gorghiu vicepreședinta Senatului, ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, care a avut și o intervenție online în deschidere, interventie, dar și prefectul județului Argeș, Radu Perianu, Gabriela Alexandrescu de la organizația Salvați Copiii, Gabriel Gherghe, adjunctul IJP Argeș și reprezentanții ISJ Argeș – organizatorul evenimentului, inspectorul general Alina Manea.

Andreea Teodorescu, șef serviciu în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș, a subliniat că violența asupra minorilor poate produce repercusiuni grave atât asupra victimei, cât și asupra societății, dacă nu ne unificăm eforturile de prevenire și combatere a acestui fenomen.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *