Penescu jr. a cedat acţiunile FC Argeş, dar a păstrat sediul şi cantonamentul din Trivale

de | 17.07.2013 21:17 | Sport

După cum se știe, FC Argeș a fost „abandonat” de către familia Penescu de vreme ce există la dosarul de insolvență o hârtie conform căreia acționarii majoritari au renunțat la club pentru „modesta” sumă de 1 leu. Ceea ce  nu se știe însă este că Penescu a renunțat doar la brand, culori și palmares, restul, adică sediul clubului din strada Armand Călinescu, cantonamentul din Trivale și autocarul clubului, au rămas în proprietatea sa, mai exact a unei fundații pe care o controlează.

Andrei Penescu a renunțat la cei 33 de miliarde, investiți din 2009

Odată cu declararea insolvenței, s-au limpezit și lucrurile în ceea ce privește datoriile FC Argeș. Totul a fost preluat de către administratorul judiciar Nicolae Enoiu, cel care a făcut lumină în această problemă. Mai exact, SC Fotbal Club Argeș a fost cedat oricărui potențial investitor pentru suma de 1 leu, adică este vorba de numele FC Argeș, de culorile alb-violete și de palmaresul echipei. Mai mult decât atât, Andrei Penescu a renunțat la 33 de miliarde de lei, bani pe care susține că i-ar fi investit la FC Argeș începând cu 2009, momentul retrogradării echipei.  Conform hârtiilor existente la dosarul de insolvență, Penescu junior a renunțat la acești bani și, implicit, la pachetul majoritar de acțiuni de la FC  Argeș.

„Sediul, cantonamentul din Trivale și autocarul nu au legătură cu dosarul de insolvență”

Cum spuneam, surpriza e că familia Penescu a renunțat la controlul SC Fotbal Club Argeș, nu însă și la bunurile acestui club, în speță sediul din strada Armand Călinescu, cantonamentul din Trivale și autocarul echipei, aflate toate în proprietatea „Fundației FC Argeș 1953”. Fundația a fost înființată la mijlocul anilor nouăzeci, atunci când, de altfel, a  fost construit și luxosul cantonament al alb-violeţilor de la marginea Pădurii Trivale. Era perioada când Uzina Dacia încă patrona echipa și președintele clubului era Constantin Stroe. Dacă, inițial, printre fondatorii fundației se aflau mai multe personalități din Pitești, fie din societatea civilă, fie oameni de afaceri, acum situația este cu totul alta. Din câte se pare, cel care controlează „Fundația FC Argeș 1953” este Cornel Penescu asta și pentru că, în momentul în care patronul de la PIC a preluat clubul alb violet, a pus drept condiție ca membrii fondatori să-i cesioneze toate drepturile de administrare, implicit și patrimoniul. „Sediul, cantonamentul din Trivale și autocarul FC Argeș nu au nicio legătură cu dosarul de insolvență”, ne-a confirmat de altfel și Nicolae Enoiu, administratorul judiciar al FC Argeș. „Aceste lucruri sunt pe Fundația FC Argeș 1953” și nu au legătură cu SC Fotbal Club Argeș, care a intrat în insolvență”.

„Penescu e de acord cu prelungirea contractul de comodat pe 3 ani”

Tot administratorul judiciar Enoiu ne-a mai spus și că omul de afaceri Cornel Penescu i-a transmis că este de acord ca FC Argeș să folosească în continuare sediul, cantonamentul și autocarul clubului, toate trecute pe Fundația FC Argeș 1953, prin urmare este limpede că familia Penescu controlează ce a mai rămas din bunurile imobile ale clubului alb-violet. „Penescu mi-a spus că este de acord să prelungească contractul de comodat pe 3 ani pentru folosirea sediului, cantonamentului și a autocarului, având în vedere că acesta expiră în anul 2014. E limpede că aceste imobile nu au legătură cu dosarul de insolvență al clubului. Ceea ce eu vă pot spune concret la momentul de față este că Andrei Penescu a renunțat la FC Argeș contra sumei de 1 leu și, de asemenea, a renunțat și la 3,3 milioane de lei, bani pe care i-a investit la FC Argeș. Ceea ce multă lume nu știe este că datoria lui FC Argeș se rezumă la sub un milion de lei, restul datoriei fiind reeșalonată. Adică cine va investi la FC Argeș nu va trebui să plătească toată datoria. Vreau să vă mai spun că nimeni, în afară de primarul Tudor Pendiuc, nu s-a arătat interesat de FC Argeș. Dumnealui a vrut să știe exact care este situația, iar eu i-am spus concret despre ce este vorba. Urmează să vedem acum ce se va întâmpla mai departe…”, ne-a mai declarat administratorul judiciar Nicolae Enoiu. M. Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii