Web Analytics
scris sâmbătă, 06.04.2024

Paul de România nu va fi extrădat în România. Decizia instanței franceze este definitivă

Paul Philippe al României nu va fi extrădat din Franţa. Decizia Curţii de Apel din Paris rămâne definitivă. Ministerul Justiţiei, Alina Gorghiu, a transmis că procurorul de caz francez a facut recurs, dar nu a motivat în termen calea de atac, iar hotărârea primei instanţe a rămas definitivă.

Paul de România nu va fi extrădat în România. Decizia instanței franceze este definitivă

Citește și: Şase elevi români au luat aurul la un concurs NASA. Proiectul lor: o seră de soia pe Marte

Instanţa de fond din Franța a respins inițial în noiembrie anul trecut predarea lui Paul de România, motivând că unul dintre judecători nu ar fi depus juramântul la învestirea în funcție. Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, transmite că a făcut demersuri către omologul său din Franța şi a cerut verificarea erorilor în acest caz. În plus, precizează că instanţa franceză şi-a depăşit competenţele privind mandatul european de arestare. În prezent se caută soluţii pentru reluarea demersurilor, mai spune ministrul Justiției.

Citește și: Minoră de la un centru, ținută fără voia ei într-un imobil nelocuit

Paul al României a fost condamnat în decembrie 2020 la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa. Autorităţile au încercat în tot acest timp să îl aducă în ţară.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *