Web Analytics

Partidele politice – norocul sau ghinionul românilor! Azi, PNL

de | 1.07.2021 15:11 | Actualitate, Opinii, Politica si Administratie

Tertium non datur, a treia posibilitate nu există, vorba străbunilor noștri latini. Dar să nu uităm că și membrii partidelor politice sunt tot români, așadar nu sunt excluși de la participarea la bucurie sau suferință, „afecțiunile” poporului provocate de politicieni. Am spus „bucurie sau suferință”, dar mă refer și la toate trăirile intermediare, ca intensitate. Aceste lucruri sunt cunoscute și arhicunoscute de politicienii români, din acest motiv rămâne o taină faptul că nu se schimbă nimic în comportamentul partidelor politice.

De exemplu, acum PNL este la guvernare de câțiva ani buni, dar se comportă ca și cum ar fi uitat ce reproșuri făcea pe când era în opoziție. De fapt, de la Revoluție încoace toate partidele au același comportament când sunt la guvernare, arogant și „zero” interes față de marea masă a românilor. Excepția, care însă întărește regula, este când grupul de interes din interiorul partidului aflat la guvernare este mai important decât partidul. A rămas celebră expresia „Ciocu’ mic, acum noi suntem la putere!”, care pur și simplu întâmplător nu aparține unui membru PNL. Neîntâmplător e faptul că aparține unui membru de partid aflat la guvernare. Dar atenție, știa cu cine vorbește și că expresia va fi corect percepută.

Nu întâmplător circulă în spațiul public o expresie, cu valoare de axiomă, cum că „guvernarea te uzează”. Deși e simplu de demonstrat că e, în același timp, o minciună și o prostie, toate partidele politice par să perceapă expresia ca pe un adevăr incontestabil. „Partidul aflat la guvernare în România pierde din popularitate” este însă o jumătate de adevăr, toată lumea ferindu-se ca dracul de tămâie să spună de ce.
Pentru că nu fac ce trebuie, de-aia „guvernarea te uzează”, de-aia „partidul aflat la putere pierde din popularitate”. În mod normal, într-o țară normală, un partid aflat la guvernare rămâne la guvernare atâta timp cât nu face prostii, prin asta înțelegându-se că face ce a promis în campania electorală. Atâta timp cât partidul aflat la putere va rezolva sau va duce țara în direcția rezolvării problemelor cu care se confruntă românii, acel partid va rămâne la putere.

Este previzibil că PNL va pierde guvernarea, indiferent de rezultatul moțiunii de cenzură. Pentru că partidul arată mai mult interes pentru bătălia internă decât pentru problemele românilor. Și pare să fie vorba de un interes uriaș, având în vedere că imaginea partidului nu mai contează, ca și cum nu ar mai fi viață după alegerea președintelui PNL. Când vicepreședintele Ilie Bolojan a afirmat că își va pierde funcția deținută acela care va pierde alegerile, adică primul-ministru Cîțu sau Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, am crezut că nu și-a luat medicamentele la timp.

O afirmație absolut de neînțeles pentru majoritatea românilor, inclusiv pentru peneliști. Cel puțin ciudată afirmația, însă nu se poate ca o persoană importantă, cum e vicele Ilie Bolojan, să nu știe ce spune. Or, toți liberalii ar trebui să susțină că e o confruntare firească, în interesul partidului și să câștige cel mai bun.
Când însă Ludovic Orban a afirmat că acela care va câștiga bătălia internă din PNL va avea funcția de prim-ministru, a fost limpede că undeva, ascuns, e o miză foarte mare, care depășește mult interesele peneliștilor de rând. După zvonuri, ar avea legătură cu atribuțiile Avocatului Poporului.
Orice o fi, bucuroși le-om duce toate, vorba poetului.

P.S: Doar de abuzuri să nu fie vorba, că într-o societate în care este permis abuzul, mai devreme sau mai târziu, vine rândul tuturor!

Citește și BOGDAN DAVID, RECONFIRMAT ÎN FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL PNL CÂMPULUNG

Citește și Cristian Mitrofan a primit un vot masiv de încredere din partea colegilor din PNL Curtea de Arges

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole