Web Analytics
scris vineri, 14.10.2022

Parchetul European verifică achizițiile de vaccinuri COVID-19 din Uniunea Europeană

Ancheta vizează mai multe plângeri privind modul în care Comisia Europeană ar fi realizat achiziția centralizată de vaccinuri, cât și achizițiile făcute ulterior de diverse țări de la Comisie. România a cumpărat, în total, 100 de milioane de doze de vaccin pentru o populație de 18 milioane de oameni.
„EPPO confirmă că are în curs de desfăşurare o investigaţie cu privire la achiziţia de vaccinuri COVID-19 în Uniunea Europeană. Această confirmare excepţională vine ca urmare a interesului public extrem de ridicat”, precizează Parchetul European într-un comunicat oficial.

Parchetul European verifică achizițiile de vaccinuri COVID-19 din Uniunea Europeană

Citește și: Balanţa de plăţi şi datoria externă – august 2022


Potrivit datelor oficiale, Comisia Europeană a încheiat contracte pentru 4,2 miliarde de doze de vaccinuri împotriva COVID-19, iar până pe 7 septembrie 2022 au fost livrate 1,7 miliarde de doze. Peste jumătate din totalul dozelor cumpărate sau rezervate de Uniunea Europeană sunt cele produse de compania Pfizer/BioNTech. Totodată, prețurile dozelor achiziționate de Bruxelles sunt confidențiale, potrivit prevederilor contractelor. Aceste detalii au fost criticate intens de parlamentari europeni, dar și de organizații nonguvernamentale în ultimii aproape trei ani.

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Ha, ha, ha, hai să fim serioși! Vânare de vânt. Gogoașa Covid s-a desumflat. Aș vrea să mă uit în ochii acelora care au susținut cu obstinație vaccinarea, făcându-i proști pe cei care nu o acceptau. Acum, când reprezentantul Pfizer a spus că nu știau dacă vaccinul întrerupea sau nu răspândirea virusului. Halal! Să le fie rușine medicilor plătiți, se știu și îi știu…nu-i uit!
    Și autorităților care și-au bătut joc de oameni. Va veni vremea…

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *