Omul de afaceri Cătălin Bulf a „împuşcat” asfaltări de 80 de miliarde

de | 9.12.2010 16:34 | Politica si Administratie

Controversatul om de afaceri piteştean Cătălin Bulf a dat din nou lovitura. Drumurile sale tot mai dese pe la sediul PDL şi diversele „chestii socoteli” discutate prin birourile portocalii au fost urmate, ca un făcut, de semnarea recentă a unui contract mamut pentru vremuri de criză, cu Primăria Poiana Lacului, condusă, tot ca un făcut, de primarul PDL Ion Dumitrache. 81 miliarde lei vechi este valoarea contractului, iar dacă se adaugă şi TVA, rezultă că afaceristul Cătălin Bulf urmează să încaseze aproape 100 de miliarde pentru toată trebuşoara. Suficient cât să-i crape conturile, dar să crape de invidie şi concurenţa firmei Petroconstruct, condusă de Bulf, care urmează să salte uriaşul pot de la Poiana Lacului.
Aşa cum probabil v-aţi dat seama, este vorba de un contract de lucrări semnat între Petroconstruct şi Primăria Poiana Lacului, pentru asfaltarea de drumuri în comună. Iar dată fiind valoarea fabuloasă a contractului, firma lui Bulf va asfalta probabil şi potecile din localitate. SC Petroconstruct a fost declarată câştigătoare a licitaţiei în data de 15 noiembrie, luând faţa altor trei ofertanţi după ce a coborât cu circa 7,5 miliarde valoarea estimată iniţial a asfaltărilor. Astfel, Cătălin Bulf a primit undă verde pentru demararea lucrărilor, pe un termen de 2 ani de la semnarea contractului. Ceea ce, potriveala dracilor, îi va pica exact ca o mănuşă primarului Dumitrache, pentru că se va tăia panglica fix înainte de viitoarele alegeri locale. Când edilul va avea drumuri asfaltate ca-n palmă, pe care să defileze spre un nou mandat. Ciudăţenia este alta. Din câte am aflat, zecile de miliarde puse la bătaie pentru asfaltarea drumurilor şi uliţelor din Poiana Lacului nu provin din vreun proiect european şi nici măcar de la bugetul local sau judeţean. De unde Dumnezeu să aibă la buget o comună, fie ea şi Poiana Lacului, atâta purcoi de bani… Banii vin deci din altă parte. Mai exact, din credite contractate la bănci de primăria locală. Ar fi interesant totuşi de văzut ce şi cum a pus gaj primăria pentru o asemenea sumă, pe ce perioadă s-a îndatorat şi dacă s-a respectat plafonul de îndatorare impus prin lege autorităţilor. Până atunci însă, nu ne rămâne decât să-l felicităm pe primarul Dumitrache pentru această reuşită, dar şi pe patronul Cătălin Bulf de la Petroconstruct, ale cărui drumuri făcute în ultima vreme pe la sediul PDL iată că n-au fost în zadar.

Cătălin Bulf a fost implicat în scandaluri celebre

Intrat de ceva vreme într-un con de umbră, omul de afaceri Cătălin Bulf a avut o perioadă de glorie acum câţiva ani, când numele său a făcut mare carieră în presa centrală. Evoluând în „inflamabila” lume a petroliştilor, numele său a apărut pe lista celor care, în plin embargou impus Irak-ului, au făcut afaceri cu regimul fostului dictator Saddam Hussein. Presa din acea vreme a menţionat faptul că Bulf, prin firma „Bulf Drilling&Oil Servicii, ar fi trimis în Irak în anul 2002, printr-un intermediar sirian, mai multe utilaje petroliere cu care urma să execute lucrări. Iar faptul a fost pus pe seama relaţiilor apropiate pe care afaceristul piteştean le avea cu ministrul PSD de atunci al Industriilor, Dan Ioan Popescu, deşi sunt voci care spun că Bulf, beneficiind de sprijin la nivel înalt, şi-a consolidat relaţii de amiciţie şi în alte zone externe atractive în lumea petrolului, cum ar fi Federaţia Rusă. Tot Cătălin Bulf a mai inflamat spiritele în presa centrală, învinovăţit acum câţiva ani că ar fi pus umărul la devalizarea Foraj Sonde Bucureşti SA şi în falimentarea companiei Foraj Sonde Moreni. Se vede treaba că omul de afaceri a făcut faţă cu succes anchetelor derulate la acea vreme şi iată-l acum apt să asfalteze drumuri de zeci de miliarde la Poiana Lacului. Proaspăt vopsit în portocaliu, aşa cum este astăzi la modă. 
(Mihai BĂDESCU)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

„Divorțul anului” la Teatrul „Alexandru Davila”
„Divorțul anului” la Teatrul „Alexandru Davila”

Cuplul Monica Davidescu și Aurelian Temișan joacă la Pitești Spectacol la Teatrul „Alexandru Davila”, luni, 30 mai, de la 19:30. Va fi pusă în scenă cea mai recentă producție a Companiei de Teatru Concordia, comedia „Divorțul anului”. Joacă Monica Davidescu, Ovidiu...

PSD Argeș anunță noi investiții pentru Câmpulung
PSD Argeș anunță noi investiții pentru Câmpulung

Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, Constantin Ivan și Sergiu Cicu, consilieri lacali ai PSD Câmpulung, au susținut azi o conferință de presă la sediul PSD Câmpulung Mușcel.  Cu acest prilej, Marius Nicolaescu a făcut o radiografie a...


Loading RSS Feed