Odiseea paznicului de hotel din Rucăr, ajuns la naţionala lui Piţurcă

de | 6.12.2012 10:11 | Sport

# Ascensiunea fulminantă a lui Dan Nistor. Rucăreanul Dan Nistor evoluează în prezent pe postul de mijlocaş central la Pandurii Târgu Jiu. Forma foarte bună arătată în ultimele partide pe care le-a jucat în Liga 1, l-a determinat pe selecţionerul Victor Piţurcă să-l convoace în premieră la prima reprezentativă, în amicalul cu Belgia. În vârstă de 24 de ani, Dan Nistor s-a născut la Rucăr, iar prima lui apariţie în fotbalul profesionist a fost consemnată în anul 2008, în tricoul fostei prim-divizionare Internaţional Curtea de Argeş. Asta după ce, la vârsta de 17 ani, îmbrăca tricoul formației locale AS Rucăr. Pe 23 iulie 2010, Dan Nistor a debutat în Liga 1, la Pandurii Târgu Jiu, sub comanda lui Ionuţ Badea, care, la acea vreme, pregătea echipa gorjeană. Nistor a venit la pachet de la Internaţional Curtea de Argeş, cu alţi jucători, precum Vlad Chiricheş, Gabriel Matei, Mihai Pintilii, Nasser Menassel, Cosmin Băcilă sau Claudiu Voiculeţ. Deşi Ionuţ Badea nu a rămas mult timp la Pandurii, fiind înlocuit cu Petre Grigoraş, evoluţiile lui Daniel Nistor s-au îmbunătăţit sub comanda noului tehncian. De la meci la meci, mijlocaşul a crescut şi a trecut de la statutul de rezervă la cel de titluar. Cota de piaţă a jucătorului, în momentul transferului la Pandurii, era de doar 35.000 de euro. După doar o jumătate de an în tricoul echipei gorjene, cota de piaţă a crescut la 350.000 de euro, conform site-ului specializat transfermarket.de. Potrivit aceleiaşi surse, Nistor valorează în prezent un milion de euro. Evoluţiile bune ale rucăreanului pentru Pandurii au stârnit interesul lui Victor Piţurcă, care, cum spuneam, l-a convocat în premieră pe mijlocaş pentru partida amicală cu Belgia. Primul salariu al rucăreanului, ca fotbalist profesionist, a fost de 1.200 de lei pe lună, pentru ca el  să  câştige astăzi 750 de lei pe zi.

„Jucam și fotbal și eram și paznic la un hotel”

# La ce vârstă și în ce context ai început să joci fotbal?
– Am început să joc fotbal la 17 ani, la Rucăr. Nu m-a ajutat nimeni să fac pasul spre marea performanță. Îmi amintesc că am avut o finală pe județ, la stadionul Nicolae Dobrin, cu AS Rucăr, moment în care am fost văzut de Benone Lazăr, cel care m-a luat la Internațional Curtea de Argeș, echipă ce evolua în Liga a III-a.
# Este adevărat că ai fost paznic la un hotel din Rucăr, atunci când ai început să practici fotbalul?
– Jucam și fotbal și eram și paznic la un hotel. Da, este adevărat și nu îmi este rușine de acest lucru. Îmi amintesc că sâmbăta eram liber și de fiecare dată mergeam la fotbal, fără antrenamente, fără nimic…
# Ce ai simțit când ai fost transferat la Internațional?
– Sincer, nici mie nu mi-a venit să cred pentru că diferența dintre AS Rucăr și Internațional era una uriașă. Ușor-ușor am trecut la liga secundă și apoi la Liga 1, cu Internaţional Curtea de Argeș. Nu mi-a venit să cred la început, dar iată că am ajuns și la națională. Totul se datorează dlui Benone Lazăr, dar nu pot să-i uit pe Ionuț Badea, Petre Grigoraș și, mai ales, pe dl Pițurcă… Am muncit mult, mai mult și mai mult și iată că am reușit… Vreau să mulțumesc familiei mele pentru că părinții au fost întotdeauna lângă mine și m-au încurajat în permanență, chiar și atunci când mi-a fost mai greu.
# La ce te referi, când spui că ți-a fost mai greu?
– Bineînțeles la momentul când Internațional Curtea de Argeș s-a desființat. Îmi spuneam atunci că nu o să mai ajung niciodată în Liga 1, dar familia mi-a fost aproape și am trecut peste acel moment.
# Cum vezi diferența dintre fotbalul practicat la Rucăr și cel de la naționala lui Pițurcă?
– Nici nu există cuvinte! Este o diferență foarte mare! Să ajungi de la Liga a IV-a, la echipa națională, este chiar ceva extraordinar.
# Pe viitor, la ce echipă ai dori să ajungi?
– Cred că orice jucător visează să ajungă la echipe mari, fie din țară, fie din străinătate. Dar vă spun că nu vreau să ajung la o altă echipă din țară, ci aș dori să ajung la o echipă din străinătate.

„Nu voi uita niciodată Rucărul, locul de unde am plecat”

# Acum, că ai un program strict la Pandurii, îți mai faci timp să vizitezi familia și rudele de la Rucăr?
– Majoritatea vacanțelor le-am petrecut și le petrec la Rucăr și cred că nici pe viitor nu voi lipsi de acolo, de acasă. Abia aștept sărbătorile de iarnă să merg în localitatea natală… Am familia acolo, am rude, am prieteni… Nu voi uita niciodată de unde am plecat!
# Ce model de fotbalist preferi?
– Iniesta, pentru că este un jucător complet.
# Dacă, pe viitor, va exista posibilitatea să ajungi la FC Argeș, crezi că vei accepta o astfel de „provocare”?
– FC Argeș a fost echipa copilăriei mele. Mulți copii țineau cu Steaua sau Dinamo, dar eu am ținut dintotdeauna cu FC Argeș. Vă spun că sunt un pic supărat pentru că FC Argeș a ajuns în Liga a II-a pentru că locul FC Argeșului nu este la acest nivel. Sper din tot sufletul ca FC Argeș să promoveze și să aducă cât mai mulți oameni la stadion. Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii