„Obiectivul meu este ca PDL să câştige la Piteşti alegerile din 2016”

de | 9.10.2013 21:10 | Politica si Administratie

# Consilierul local Mihai Tudor vrea să schimbe culoarea politică a capitalei de judeţ.
# Domnule Tudor v-aţi exprimat intenţia de a candida la preşedinţia PDL Piteşti, la alegerile de pe 19 octombrie. De ce faceți acest pas şi ce obiective aveţi?
– Consider că în acest moment organizaţia Piteşti are nevoie de ceva nou, de un suflu care să o ducă acolo unde a fost şi unde trebuie să fie. Orice organizaţie de partid fie că e comunală, orăşenească sau municipală trebuie să-şi propună ca obiectiv câştigarea primăriei localităţii respective. Ştiu că în momentul de faţă discutăm de un PSD foarte puternic aflat la conducere, atât pe plan local, cât şi central, dar asta nu ne împiedică să ne propunem un asemenea ţel. Deci obiectivul meu este crearea unei organizaţii puternice la Piteşti care să poată câştiga alegerile în 2016.
# Pe ce vă bazaţi, vorba lui Moromete,  atunci când vorbiţi, practic, despre detronarea lui Tudor Pendiuc?
– Mă bazez în primul şi în primul rând pe oameni, pe resursa umană care există în Piteşti în cadrul organizaţiei municipale a PDL. Sunt oameni foarte buni, dar care până acum au fost băgaţi în seamă numai atunci când a fost nevoie de ei, cînd au fost alegeri. Vorbesc despre cei care au fost la secţiile de vot, de exemplu, care au contact direct cu oamenii, dar care apoi nu au mai fost ascultaţi şi nici ajutaţi. Eu cred că fiecare trebuie pus la locul său, exact acolo unde se pricepe cel mai bine şi în felul acesta trebuie să reuşim să ne dezvoltăm pentru ca în 2016 să ajungem la forţa de a putea da un candidat care să fie capabil să câştige Primăria Piteşti.
# Aţi dori să candidaţi la Primăria Pitești? Și vă întreb asta ținând cont de experienţa pe care o aveţi acum în administraţie, ca şi consilier local?
– Pentru început nu discutăm de persoane ci despre organizaţie, trebuie să construim. Sigur că un candidat va trebui să iasă cât mai rapid, în maxim un an trebuie să apară o persoană sau chiar mai multe care să-şi manifeste intenţia de a candida pentru Primăria Piteşti şi de ce nu şi pentru Consiliul Judeţean Argeş, pentru că eu aş vrea, ca principiu, tot organizaţia Piteşti să dea un candidat la Consiliul Judeţean. 
# Să facem un exercițiu de imaginație. Ce-aţi schimba dacă ați fi primarul Piteștiului?
– Sunt mai multe lucruri. Ceea ce spun eu de multă vreme, şi anume că nu a existat în Piteşti un program de dezvoltare al oraşului pe termen mediu şi lung, s-a judecat mereu pe termen scurt. Vedeţi ce se întâmplă cu societăţile de servicii. Termocalorul este la pământ şi înghite foarte mulţi bani de la buget. Apă-Canal nici ei nu stau strălucit, chiar dacă s-a schimbat conducerea, acolo este în continuare o secretomanie excepţională în raport cu Consiliul Local, deşi Consiliul Local este acţionar principal. Transportul este şi el scump şi nu este satisfăcător după părerea mea. Vreau să vă spun că eu am propus anul trecut ca pe perioada sărbătorilor de iarnă să avem un transport gratuit pentru toate persoanele, aşa cum este la Lugoj tot anul şi din câte am înţeles şi Timişoara doreşte acest lucru. Am fi putut face şi noi asta măcar de sărbători. Nu s-a construit un parc industrial care să atragă investitori. Sunt multe, dar despre ele vom vorbi pe larg dacă voi fi ales preşedinte al PDL Piteşti, atunci aş prezenta viziunea noastră despre un Piteşti modern.
# V-aţi gândit la o echipă, la nişte persoane cu care aţi colabora?
– Sigur, pentru că altfel nu aş fi candidat. Înainte de a candida m-am consultat cu mai mulţi colegi din organizaţia Piteşti şi am căpătat susţinerea lor. Deci am o echipă care începe să se contureze. Pe această cale chiar fac un apel către toţi membri PDL din Piteşti să aibă curajul şi să vină să-şi depună candidaturile pentru Biroul care se va forma, candidaturi ce se depun până pe data de 14 octombrie. Ionuţ BURCEA

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole