Web Analytics
scris vineri, 01.03.2024

O casieră a delapidat peste 320.000 lei de la Institutul Pomicol Mărăcineni. Directorul Mihail Coman i-a desfăcut contractul de muncă

Polițiștii argeșeni au efectuat trei percheziții într-un dosar de delapidare la Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură Pitești-Mărăcineni. Este vorba despre Georgeta Nedelea, o contabilă cu atribuții de casieră, suspectată că în mod regulat își însușea bani din încasările pe care le făcea. Prejudiciul este de 320.000 lei, bani pe care funcționara i-ar fi luat în cursul anului 2023.

O casieră a delapidat peste 320.000 lei de la Institutul Pomicol Mărăcineni. Directorul Mihail Coman i-a desfăcut contractul de muncă

Casiera are 70 de ani și e cercetată în stare de libertate

În noiembrie 2023 au fost trei percheziții la locuința și imobilele folosite de către angajata bănuită de săvârşirea infracțiunii de delapidare în formă continuată. ”Din cercetări a rezultat că, în cursul anului 2023, o femeie de 70 de ani din Mărăcineni, având calitatea de contabil, precum și atribuții de casier în cadrul unui agent comercial (Institutul Pomicol Mărăcineni, n.red.), cu ocazia administrării sumelor de bani pe care le avea în gestiune, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, și-ar fi însușit sume de bani. Prejudiciul stabilit până în această fază a cercetărilor este de aproximativ 320.000 de lei. Cu ocazia perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie”, ne-au transmis reprezentanții IPJ Argeș. După percheziții, angajata de la Institut a fost dusă la sediul poliției pentru audiere. Anchetatorii au stabilit că funcționara nu preda toți banii pe care îi încasa și de aici lipsa din gestiune. Femeia este cercetată în stare de libertate și riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani, dacă va fi găsită vinovată.

Citește și Institutul Mărăcineni a recâştigat 44,9 ha de la Mioveni

Directorul Mihail Coman ne-a răspuns cum s-a descoperit delapidarea

Pentru a afla dacă nu cumva sunt și alți vinovați care „au ajutat” la dispariția sumei deloc nesemnificative, de peste 3 miliarde lei vechi, și dacă există posibilitatea recuperării prejudiciului, ne-am adresat ICDPP Mărăcineni în baza legii 544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public.

Dintr-un răspuns semnat de dr. Mihail Coman (foto), directorul Institutului de la Mărăcineni, și remis redacției noastre cu promptitudine, am aflat cum s-a descoperit lipsa banilor și faptul că Institutul e cel care a formulat plângerea penală. Mai mult, angajatei în vârstă de 70 de ani i-a fost desfăcut contractul de muncă. „Cu ocazia întocmirii situațiilor financiar-contabile aferente sfârșitului de an bugetar 2023, de către compartimentul economic, a fost observată lipsa unei sume de aproximativ 320.000 lei, sens în care a fost formulată plângere penală la IPJ Argeș, Institutul punând la dispoziția organelor de cercetare toate documentele solicitate. În conformitate cu Art. 52 alin. 1 lit. b) Codul muncii, persoanei indicate de dumneavoastră în solicitarea de informații i-a fost suspendat contractul individual de muncă. Deoarece cauza se află în faza cercetărilor penale, așteptăm ca organele de cercetare să finalizeze dosarul pentru stabilirirea cu exactitate a prejudiciului și a persoanelor răspunzătoare”, se arată în adresă.

Citește și Un urs a traversat o gospodărie din Mărăcineni și a fugit după ce a fost speriat de localnici

Citește și Aurel Săvulescu rezumă 18 ani de litigii cu liderul Cartelului de la Mărăcineni: „Instituţiile statului din Argeş i-au permis lui Crăciun să facă ceea ce a făcut şi face!”

Distribuie!

3 Comentarii

  1. Super mangla, madam nu face pârnaie că e bătrână tare, nu are bunuri de mare valoare, și-a tras banii împreună cu directorul, alt mos, probabil amant din tinerețe iar statul rămâne cu degetul in gura! Mișto schema.

    Răspuns
  2. Arges pe locul 1 la găinarii 😂

    Răspuns
  3. Mai puțin contează câți bani a furat.important este cat de bine da la manivela.!!!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *