Web Analytics
scris joi, 11.05.2023

Aurel Săvulescu rezumă 18 ani de litigii cu liderul Cartelului de la Mărăcineni: „Instituţiile statului din Argeş i-au permis lui Crăciun să facă ceea ce a făcut şi face!”

„Din câte știu eu, Stelian Crăciun nu mai are spații la Supercom”
„Suntem în faza de executare silită” – mai spune Aurel Săvulescu, referindu-se la recuperarea a 12 imobile și a unui prejudiciu de 1,8-1,9 milioane euro

Procesul primarului din Mioveni cu Stelian Crăciun ne-a reamintit despre diferendul mai vechi pe care respectivul om de afaceri l-a avut cu Aurel Săvulescu, miza fiind o serie de spații comerciale ale fostului Supercom. Cu câțiva ani în urmă, Aurel Săvulescu (prin societatea comercială în care este acționar) a obținut mai multe hotărâri judecătorești privind reorganizarea AGA și redistribuirea portofoliului de acțiuni în fostul Supercom, în contextul în care Stelian Crăciun fusese acuzat că și-a „tras” spații, dar că nu avea acoperire în acțiuni.

Aurel Săvulescu rezumă 18 ani de litigii cu liderul Cartelului de la Mărăcineni: „Instituţiile statului din Argeş i-au permis lui Crăciun să facă ceea ce a făcut şi face!”

Procesele pentru reîntregirea patrimoniului – până în februarie

Înlănțuite, procesele în acest caz au durat 18 ani, începând din 2005, ne-a spus cu un oftat Aurel Săvulescu. „Au fost mai multe procese care au venit în completare, pentru că faptele lui erau multiplu de încălcare a legii. Și-atunci, am câștigat un proces, n-a vrut să pună în aplicare hotărârea, a trebuit să revenim cu un alt proces, n-a vrut să pună în aplicare nici acea hotărâre și, tot așa, am venit până în zilele noastre. Primul succes, ca să zic așa, sau primul capitol încheiat din aceste procese a fost în iulie 2020, când am reușit să constituim Consiliul de Administrație, să refacme acționariatul Supercom SA. Și până în luna februarie a.c. au decurs celelalte procese privind întregirea patrimoniului societății, adică toate imobilele pe care le luase ilegal și abuziv, fără nicio legitimitate…

Toate aceste lucruri care s-au întâmplat vizavi de societatea Supercom sunt unice în România; am și eu habar cât de cât, am prieteni peste tot, relații de discuții, deci nu este un al doilea caz în România și lucrul ăsta Stelian Crăciun l-a făcut cu sprijinul Registrului Comerțului, în special cu fosta directoare Tania Dicu. Activitatea și sprijinul acestei directoare de la Registrul Comerțului au fost determinante în tot ce a făcut acest om. Și în al doilea rând, (ajutat) de câțiva dintre magistrații Tribunalului Comercial Argeș. Am nume, categoric am, vă dați seama, am văzut toate încheierile de ședință pe care le-au dat aceste persoane, dar nu vreau să le divulg; îmi este greu să le pronunț numele pentru ceea ce au făcut, asta pot să spun.

Citește și Iese la iveală o altă plângere împotriva lui Stelică Crăciun şi îngropată în sertarele IPJ Argeş

Citește și Firmă argeşeană în insolvenţă din cauza unor credite de milioane de euro, girate şi apoi blocate de statul român

„Nu putem vinde aceste spații, nici dacă ne-am dori”

Din câte știu eu, Stelian Crăciun nu mai are spații la Supercom. Ultima hotărâre cu care încheiem acest litigiu început acum 18 ani a avut două linii, să zic așa: prima linie – recuperarea a 12 imobile pe care le transferase ilicit în proprietatea Supercom Total, firma care-i aparține, unde este asociat unic, și a doua linie – recuperarea daunelor pricinuite prin neexploatarea acestor spații de către Supercom, care presupune o sumă de circa 1,8 spre 1,9 milioane euro. Asta este toată povestea. Spațiile care sunt ale Supercom-ului încercăm să le folosim pentru ceea ce au fost ele gândite cu zeci de ani în urmă, când s-a constituit din CS Alimentara.
Nu putem vinde aceste spații, nici dacă ne-am dori, pentru că, deocamdată, suntem în executare silită; nici n-am intrat în posesia spațiilor. Suntem la faza în care așteptăm să ne vină decizia Curții de Apel, suntem în procedură de executare ș.a.m.d. Nu le stăpânim efectiv în acest moment. Noi suntem opt acționari care am cumpărat de la 40 și ceva de acționari (ce se săturaseră de așteptare) acțiunile ce li se cuveneau. Practic, noi reprezentăm undeva un 25-30% din acționariatul Supercom”
– ne-a relatat Aurel Săvulescu.

Citește și E chiar culmea! După ce l-a ameninţat că îi dă foc la fabrică şi îi violează fetele, Stelică Crăciun îl mai şi hărţuieşte în 7 procese pe patronul de la Zaris

Nu pot să-i înțeleg pe cei de la Cercetări Penale, de la Poliția Municipiului, chiar și pe procurori…”

În contextul procesului cu primarul Ion Georgescu, în care Stelian Crăciun este acuzat de violarea sediului profesional, Aurel Săvulescu își amintește că, în urmă cu câțiva ani, și el a trăit un episod violent, același personaj intrând în sediul firmei sale, unde i-ar fi amenințat fiul. Secvența respectivă a fost relatată la vremea respectivă de „Jurnalul de Argeș”.

„Prima dată a făcut lucrul ăsta față de noi. Iar Poliția și Parchetul au dat clasare. Deci, au venit, au forțat sediul societății, împreună cu alt derbedeu, a intrat înăuntru să caute arhiva societății, ce să vă spun, o serie de lucruri…! O mizerie de soluție, domnule! Adică nu pot să-i înțeleg pe cei de la Cercetări Penale, de la Poliția Municipiului, și chiar și pe procurorii care au avut de-a face cu acest dosar cum nu și-au pus prima dată întrebarea ce căuta Crăciun în sediul unei societăți comerciale?! Nu era nici sediul Supercom, nici sediul Supercom Total, fără nicio legătură! Nu e clar că venise să semene ură și, mă rog, teamă și așa mai departe?! A fost obligat băiatul meu să sune la 112! Cei care au făcut cercetarea n-au discutat nici măcar cu băieții de la 112, care puteau să le explice că, de fapt, cea mai mare parte a disputelor, după ce l-au scos din sediu, s-a desfășurat pe domeniul public, în fața sediului, ceea ce creează prejudicii. Doi. Au fost obligați cei de la 112 să ia măsuri împotriva lui, să-i dea amendă, pentru comportamentul său! Repet, instituțiile statului abilitate pentru a pune în aplicare normele de conduită socială în județul Argeș i-au permis acestui om să facă ceea ce a făcut și ce face! El, ca individ, nu putea să facă fără sprijinul lor!” – a răbufnit omul de afaceri Aurel Săvulescu.

Citește și Pendiuc a râs în hohote la mărturia plină de „amnezii” a unui director din Primăria Piteşti

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *