„Nu mai e nicio şansă. FC Argeş va intra în faliment în noiembrie”

de | 19.09.2013 12:30 | Sport

# Administratorul judiciar Nicolae Enoiu pune bomboana pe colivă.
# În ce stadiu se află dosarul de insolvență al FC Argeș?
– La această dată am întocmit tabelul preliminar al creditorilor. Până în prezent nu am cunoștință de contestațiile făcute la așa ceva, nu mai am nicio variantă privind începutul campionatului pentru că nu s-a găsit niciun  investitor, deși au existat persoane interesate de FC Argeș. Chiar acum două săptămâni, un grup de suporteri înfocați care ar fi vrut să discute despre situația de la FC Argeș, după ce le-am dat toate datele pe e-mail, bănuiesc că au renunțat. Așa cum am anunțat anterior, masa credală, inclusiv cele două societăți ale dlui Penescu, care formează majoritatea în cadrul clubului, este sub 4 milioane de lei. Era o posibilitate ca această sumă să fie eșalonată printr-un plan de reorganizare și clubul să funcționeze mai departe. Nu s-a discutat concret nimic însă. Sau poate că  nu s-a mai vrut funcționarea acestui club pentru că SCM-ul era pe un făgaș mai acceptabil, mai spre normalitate… Foarte important de reținut este că în patrimoniul clubului nu există bunuri mobile sau imobile, atât autocarul, cât și sediul și cantonamentul din Trivale fiind trecute pe fundație.

„Profesorilor de la Centrul de Copii o să le desfac contractele de muncă printr-o decizie colectivă”

# În ceea ce privește situația fotbaliștilor de la FC Argeș, ce ne puteți spune?
– Toți fotbaliștii de la echipa mare au fost lăsați să plece, așa cum era normal, pentru că echipa nu a fost înscrisă în campionat. Nu puteam să-i ținem pe jucători fără să joace…
# Ați recuperat vreun ban?
– Nu am recuperat nimic. Singurele clauze pe care le-am pus sunt legate de vreun eventual transfer. Clubul în acest caz va avea fie un anumit procent, fie o anumită sumă de bani.
# Despre ce procente și ce sumă de bani este vorba?
– 25-35-50%. De exemplu, lui Leonard Manole i-am pus clauză de nu mai puțin de 50.000 de euro. Deci, ca să se înțeleagă, dacă a semnat jucătorul cu o echipă, totul este în regulă, dar după ce se va transfera la un alt club, fie din străinătate, fie din țară, FC Argeș va încasa procentul de care spuneam sau suma de bani pe care am menționat-o.
# Chiar nu au existat soluții de salvare?
– Problema a fost că noi nu am avut la club absolut niciun ban.
# Care este situația cu antrenorii de la Centrul de Copii și Juniori?
– Este un scandal monstru cu antrenorii, cu profesorii de la Centrul de Copii și Juniori. Aceștia nu au nicio sursă de finanțare…
# Bun, dar care este situația lor?
– Unii au plecat, iar alții nu! Eu o să le desfac contractele de muncă printr-o  decizie colectivă, cât mai curând posibil. Problema este că, în ultimele acte adiționale, au fost trecuți cu 2 ore pe zi, ceea ce înseamnă că nu și-au făcut stagiul de cotizare ca să poată să intre în șomaj. Asta va fi o mare problemă, dar vom vedea ce putem face.

„Profesorii de la Centrul de Copii au refuzat să joace în Liga a IV-a”

# Când se va declara falimentul clubului?
– În ședința din octombrie voi definitiva masa credală, voi întocmi tabelul definitiv și, conform legii, 30 de zile trebuie să aștept dacă totuși vreuna din părțile interesate sau vreo altă persoană dorește să mai funcționeze clubul și să se întocmească un plan de reorganizare. Abia după aceste 30 de zile sunt obligat de legea 85 să declar falimentul. Deci, falimentul FC Argeșului va fi declarat undeva la finalul lunii noiembrie. Până atunci, așteptăm! Poate apare cineva care să pună la punct un plan de reorganizare. Timp ar mai fi, dar rămâne de văzut și dacă cineva se va arăta interesat de FC Argeș.
# Dvs cum vedeți lucrurile? Se ajunge la faliment?
– Da, pentru că nu cred că mai sunt șanse! A existat o idee foarte bună și anume ca una dintre echipele de la juniori, cu un profesor, să funcționeze sub patronajul clubului FC Argeș în Liga a V-a sau eventual în Liga a IV-a, dar nu a vrut niciunul dintre profesori să facă treaba aceasta.
# Cred că cea mai îndreptățită grupă ar fi fost cea pregătită de profesorul Viorel Moiceanu, dacă ne gândim la vârsta jucătorilor…
– Vă spun sincer că nici domnul Moiceanu nu a vrut această treabă. Nu am discutat personal cu dânsul, dar știu sigur că a refuzat. Noi ne-am gândit la această variantă pentru că nu era nevoie de o finanțare exagerată, iar banii veneau fie de la părinți, fie din alte surse, iar clubul mergea mai departe. Poate între timp se mai transfera vreun jucător și așa asiguram o continuitate a FC Argeșului. Exista varianta ca Tănase să se transfere de la Steaua și automat FC Argeș încasa două milioane de euro.

„Sub 4 milioane de lei este datoria certă a FC Argeș”

# Ce datorie există în momentul de față?
– Sub 4 milioane de lei este datoria certă. În total sunt 7,7 milioane, dar la cele 3,7 milioane de lei se renunță în caz că vine cineva și întocmește un plan de reorganizare.
# Câți bani ați recuperat?
– De când am preluat acest dosar, nu am recuperat niciun leu. Singurii bani care se puteau recupera erau de la Tănase. Contractul cu Tănase expiră în august 2014 și, dacă ar fi plecat undeva, 50% erau banii lui FC Argeș. Sau dacă se întâmpla ceva și se anula transferul, Steaua era obligată să dea 2 milioane de euro lui FC Argeș. Alte surse financiare nu există și nici nu vor exista!
Marius Ionel

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii