Web Analytics

„Nu erau copii care nu ştiau să înoate, au fost surprinşi de curentul puternic şi epuizaţi…”

de | 9.06.2022 13:19 | Actualitate, Dezvăluiri

Exclusiv. Adjunctul Poliţiei Mioveni ne-a povestit cum a salvat de la înec doi tineri
Cms. șef Dragoș Tinca s-a cățărat pe pietre în zona podului de la Bemo, apoi a înotat până la cei doi tineri și i-a scos pe rând din apă

O tragedie se putea întâmpla duminică, 5 mai, la Mioveni. Doi tineri au rămas blocați în apă, în zona Bemo. Apelul la 112 a venit în jurul orei 14:30, de la alt tânăr, în vârstă de 17 ani, care se afla pe marginea apei. La dispecerat se afla și cms. șef Dragoș Tinca, adjunctul Poliției Mioveni, care a preferat să își însoțească colegii. Polițiștii au ajuns la locul unde tinerii se aflau la scăldat, undeva mai sus de podul Bemo, într- o zonă de câmp.

Citește și Doi copii, salvați de la înec de adjunctul Poliției Mioveni

„Era apă destul de adâncă și cu debit mare spre vărsare, curent puternic”

În exclusivitate, Dragoș Tinca ne-a povestit cum a reușit să ajungă la cei doi tineri, pe care i-a stabilizat până la venirea pompierilor.
„Deși, inițial, se sesizase că e vorba doar de un singur minor, un singur copil, când am ajuns noi acolo deja erau doi, mai intrase încă unul după primul în apă, încercând să-l susțină pe celălalt la suprafață, întrucât era curentul de apă foarte puternic și el se prinsese cumva, în disperarea lui, de un trunchi de copac, aflat întâmplător acolo. Sunt niște pietre, probabil că acolo a fost o construcție, un pod, ceva, și acolo e zonă de pietre rămase de la construcția respectivă. Printre pietrele respective, apa trece cu mult mai multă viteză, fiind zonă îngustă, și acolo se și erodează mai mult; era apă destul de adâncă și cu debit mare spre vărsare, curent puternic. Am reușit să ajung la cei doi, cățărându-mă efectiv pe niște pietre, am mai și înotat ca să pot ajunge la ei și, din momentul acela, am căutat să îi asigur în ordinea priorităților. Am rămas, într-adevăr, până au sosit și cei de la ISU și apoi pe fiecare în parte am reușit să îl asigur cu frânghia și am fost trași pe rând, bineînțeles, eu ultimul”, ne-a povestit cms. șef Dragoș Tinca.

Citește și Exclusiv. Dezvăluirile comandantului scos la pensie: „Le-am spus colegilor de la Poliţia Mioveni că Miuţescu va sfârşi ca Mircea Drăghici”

„Când am ajuns la el, îmi spunea că nu se mai poate ține, că nu mai are forță în brațe”

Tinerii aveau între 17 și 18 ani. Curenții de apă i-au extenuat și reușeau cu greu să se mențină la suprafața apei. „Nu erau neapărat copii care nu știau să înoate, că tocmai de aceea s-au și hazardat, probabil, în schimb au fost surprinși de curentul puternic și, pe urmă, au fost epuizați, nu mai aveau șanse de revenire altfel. Exista, într-adevăr, riscul ca unul dintre ei să nu se mai poată ține foarte mult timp, pentru că atunci când am ajuns la el deja îmi spunea că nu se mai poate ține, că nu mai are forță în brațe”, și-a amintit polițistul Dragoș Tinca.

Citește și Certificatele de cazier judiciar se eliberează și la Poliția Mioveni

Adjunctul Poliției Mioveni a trecut pe la serviciu, deși era în timpul liber. „Eram în timpul liber, dar sunt ofițer la comanda subunității în perioada asta și, având această calitate, a trebuit să trec și pe la serviciu să îmi verific anumite lucruri și, în acest timp, s-a întâmplat să apară și apelul 112 de urgență. Situație în care am ținut să merg la fața locului să văd despre ce este vorba și apoi am realizat că timpul este prețios, dacă putem să facem ceva până mai sosesc alte forțe”, a spus polițistul.
Din fericire, tinerii nu au avut nevoie de îngrijiri medicale suplimentare. Însă de povestea lor ar trebui să își amintească cei care se scaldă în locuri nepermise, punându-și viața în pericol, pe a lor, dar și pe a salvatorilor.

Citește și Un vecin reclamă muzica de la nunţile şi petrecerile făcute la păstrăvăria fostului adjunct de la Poliţia Mioveni

Citește și Surse: adjuncţii IPJ Argeş, băgaţi în cercetare prealabilă după cazul fostului adjunct de la Poliţia Mioveni


Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *