Noul Lexus NX, acum şi în varianta cu propulsie turbo pe benzină

de | 15.01.2015 14:09 | Politica si Administratie

Lexus a lansat în România în luna noiembrie a anului trecut noul model Lexus NX, primul model al mărcii în segmentul SUV-urilor de talie medie. Cu un design influențat în mod clar de vehiculul concept LF-NX, prezentat la Saloanele Auto din 2013 de la Frankfurt și Tokyo, modelul NX reprezintă cea mai recentă și mai progresistă expresie de până în prezent a limbajului de design Lexus și setează noi standarde pentru viitoarele modele ale mărcii.
Lexus NX a fost disponibil la momentul lansării în varianta NX 300h, un hibrid integral benzină-electric deosebit de eficient, care consumă 5.1 l/100km în ciclu mixt, emite numai 117g CO2/km, oferind o putere totală de 197CP; începând cu luna ianuarie a anului 2015 va fi oferită şi varianta NX 200t, o premieră Lexus, cu motorizare de 2.0 litri benzină, turbo, de 238 CP. Ambele versiuni oferă posibilitatea optării între tracţiunea integrală sau cea frontală.
Noul NX beneficiază de cele mai sofisticate sisteme de siguranță ale mărcii, incluzând avansatul sistem de siguranță pre-impact (PCS), sistemul de control al stabilității vehiculului (VSC), Cruise Control adaptativ (ACC), sistemul de avertizare la părăsirea benzii de rulare (LDA), sistemul de monitorizare a unghiului mort (BSM), sistemul de comutare automată între faza lungă şi faza scurtă (AHB) și sistemul de avertizare la ieșirea din parcare (RCTA).
D.G.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii