„Nimeni nu a reuşit să reproducă modelul de afacere Dacia”

de | 11.03.2015 17:00 | Politica si Administratie

# Declară Carlos Ghosn, directorul general al alianţei Renault-Nissan.

Niciun alt producător auto nu a reuşit să copieze modelul de afacere al Dacia, a spus Carlos Ghosn, directorul general al alianţei Renault-Nissan, într-un interviu pentru Automotive News.
„Ar trebui să-i întrebaţi pe cei care au spus că vor reproduce modelul de afacere al Dacia de ce nu au putut să o facă. Ce vă pot spune este că Dacia nu este doar o gamă de maşini. Este un sistem întreg, implementat integral pentru a avea rezultate în produsul finit”.  Ghosn estimează că alianţa va depăşi General Motors ca vânzări şi va deveni al treilea producător auto la nivel mondial până în 2018, deși acum se confruntă cu probleme pe piețe precum Rusia, Brazilia şi India.  „Pe termen scurt, unele dintre pieţele emergente nu evoluează. Dar Rusia are un potenţial mult mai mare decât ceea ce arată piaţa astăzi. Când preţurile petrolului vor reveni la un nivel normal – pentru că astăzi preţul este nefiresc de scăzut – piaţa din Rusia se va extinde din nou”, a declarat Ghosn.
Anul trecut, Renault-Nissan a vândut 8,5 milioane de maşini, clasându-se pe locul patru la nivel global în rândul constructorilor auto, în spatele General Motors, companie care a livrat 9,9 milioane de unităţi. Alianţa vizează extinderea pe piaţa din China, unde și-a propus să crească vânzările de la 30.000 de unităţi în prezent la 600.000 de unităţi. F. Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii